A bőr hidratáló csökkentheti a betegségek kockázatát

Egy kísérleti tanulmány szerint bőrünk hidratálása csökkentheti a krónikus betegségek, köztük a szívbetegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Az öregedő bőr szerepet játszhat a krónikus betegségekben. A bőr a legnagyobb szervünk, és ez egyik legfontosabb funkciója természetesen az, hogy megvédjen bennünket a külső veszélyektől.

A bőr észleli a hőt és a hideget, segít szabályozni belső hőmérsékletünket, és lehetővé teszi, hogy érzékeljük a tapintást. Hatalmas mérete ellenére a tudósok nem veszik figyelembe a bőr krónikus betegségekben betöltött szerepét. A kaliforniai San Francisco Egyetem (UCSF) kutatói azonban szorosan összpontosítanak arra, hogy megértsék a bőr szerepét az életkorral összefüggő krónikus betegségekben. Az emberi testben a gyulladás szintje folyamatosan növekszik. A citokinek fontos szerepet játszanak a gyulladásban, és a jelenlegi vizsgálatban résztvevő tudósok meg akarták érteni, hogy a bőrnek van-e szerepe ebben.

A tudósok már felvázolták a gyulladás és a különböző állapotok közötti kapcsolatot, beleértve a 2. típusú diabéteszt, az atherosclerosisot, az Alzheimer-kórt és az osteoporosist. A múltban a tudósok úgy vélték, hogy az immunrendszer vagy a máj vált ki gyulladást. Egy új tanulmány szerint, amit a közelmúltban tettek közé az Európai Bőrgyógyászati Akadémia folyóiratban, a bőr is jelentős szerepet játszhat. “A gyulladásnak olyan szervből kell származnia, amely nagyon kicsi gyulladást okozhat az egész testben. A mérete miatt a bőr jó jelölt erre.” Dr. Man, aki az UCSF Bőrgyógyászati Tanszékének kutatója így folytatta: „Amikor öregszünk, dermatológiai tüneteket tapasztalhatunk, mint például a viszketés, a szárazság és a savasságváltozás. Növelheti a keringő citokin szinteket, mivel ez egy igen nagy szerv.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*