A 21. században igen komoly problémát okozz a társadalom részére, hogy nagyon sokan nyugtalanul alszanak. Melynek következményem, hogy másnap fáradtan ébrednek, csökken a koncentráció képességük, stb.

A tavasz időszakban elmondhatjuk, hogy sokakra jellemző a fáradság, aluszékonyság, illetve az energiahiány, ám olyanok is előfordulnak, hogy alvásproblémákkal küszködnek. Melynek hátterében legtöbbször az áll, hogy nem tudják kikapcsolni a gondolataikat, stresszesek, stb. Annak érdekében, hogy ezeket a panaszokat kiküszöböljük számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre. Ám mielőtt a gyógyszeres megoldáshoz folyamodunk, próbáljuk ki pár alternatív megoldást. Ilyenek lehetnek pl. a nyugtató teák. Egy csésze tea elkortyolgatása önmagában is egy olyan rituálé, amely megnyugtat, vagy segítheti az ellazulást. Ám, ha még egy gyógyteát választunk, akkor biztosan nyugodt éjszakánk lesz. Amennyiben nem tudjuk, hogy milyen tea lenne a számunkra a legjobb, akkor forduljunk szakértőhöz. Ugyanis ő olyan tanácsokkal láthat el bennünket, mikor milyen teát fogyasszunk, illetve az elkészítés módjában is segítenek.

Amennyiben az egyik leghatékonyabb nyugtató teát szeretnénk kiemelni, akkor az nem mást, mint a citromfű. Melyet érdemes alvási nehézségek esetén tanácsos fogyasztani, ugyanis csökkenti az idegfeszültséget, kihat a szívpanaszokra és stresszes időszakban különösen hatékony lehet. Szintén kiválóan alkalmazható ilyen esetekben a macskagyökér tea, melynek magas a valeriánsav-tartalma. Ez a hatóanyag pedig nyugtatja az idegrendszert és segít stabilizálni a lelkiállapotot. Ezen felül jó választásnak bizonyul még a komlótea is, amely nyugtató és szorongáscsökkentő is egyben. Ennek köszönhetően segít megszüntetni feszültséget és a stresszből származó alvászavarokat.

Vélemény, hozzászólás?