Ünnepi képeslap etikett tippek

Az ünnepi képeslapok küldése régen egyszerű volt. Nem kellett mást tennie, mint vásárolni előre nyomtatott kártyákat, hazavinni, előhúzni a listát, feljegyezni néhány személyes jegyzetet, megcímezni őket, és elég korán el kellett juttatni postán, hogy karácsonyig megérkezzenek. Az egyetlen dolog, ami változatlan, az az, hogy az ünnepi kártya küldésének az a célja, hogy megmutassa, az év ezen időszakában gondol másokra.

Manapság ez ennél bonyolultabb. Manapság számos ünnepet kell figyelembe venni a szezon során, és figyelembe kell venni, hogy az emberek mit ünnepelnek. Ha nem tudja, nincs semmi baj azzal, ha megkérdezi az embereket erről. A legáltalánosabb ünnepek mellett, mint például a karácsony, a hanuka és a kwanza, vannak más ünnepek is a hálaadás és a karácsony között. Célszerű bármelyik ünnephez kapcsolódó képeslapot küldeni. Ne feledje, hogy a legtöbb ember nem sértődik meg, ha boldog ünnepeket kíván nekik, vagy azt mondja: „Békés ünnepet kívánok”, mert ez szinte mindenki számára megmutatja az évszak hangulatát. A nyomtatott kártyák évtizedek óta a szokásos ünnepi üdvözleti módok, de a tendencia változóban van. Az emberek továbbra is nyomtatott kártyákat küldenek, de a legtöbb embernek elfogadható az e-kártyák küldése.

Fontos azonban szem előtt tartani néhány tényezőt, például: Azok az emberek, akiknek nincs könnyű hozzáférésük az internethez, értékelni fogják a nyomtatott kártyákat, amelyeket megtapogathatnak és megjeleníthetnek a többi üdvözlettel. Ha valaki kórházban vagy idősek otthonában van, egy nyomtatott ünnepi üdvözlőlap sokkal nagyobb hatással van a páciensre, mint egy elektronikus képeslap. Nincs azzal semmi baj, ha mindkettőt elküldi, ha van ideje. Postán küldje el a nyomtatott kártyát legalább egy héttel az ünnep előtt, és küldje el az e-kártyát, amikor csak akarja.

Vélemény, hozzászólás?