… azt is megmondom, hogy mit – szól az ismerősen csengő gyermekdal, pedig gyakran meglehetősen nehéz kitalálni, hogy milyen süteményt süssünk. A nagyobbacska gyerekek már sokszor kész kívánságlistával állnak elő, megkönnyítve ezzel az anyuka dolgát, egyéb esetekben pedig maradnak a receptes oldalak. Ma már több százezer recept kering az interneten egyszerűbb süteményektől a bonyolultabbakig, ám aki érez magában némi kreativitást, az ezeket is könnyen kipróbálhatja, a sikerélmény garantált!
Persze tudnunk kell, hogy az otthon elkészített ételek vagy sütemények nem vagy csak ritkán lesznek olyanok, mint azok, amelyeket cukrászok, cukrászatban készítettek, hiszen ezeken a helyeken speciális felszerelés áll a szakemberek rendelkezésére. Mint ahogy a pizza is pizzakemencében lesz a legfinomabb és legpuhább, úgy a sütemények is a speciálisan kialakított sütőkben lesz a legfinomabb. Azonban tudnunk kell azt is, hogy a cukrászatok nagyon sok ún. nem természetes anyagot használnak a sütemények elkészítéséhez (ilyenek a különféle színezékek, keményítők), melyek gyakorlatilag manipulatív módon befolyásolják ezen sütemények kinézetét. Talán jobb is, ha otthonainkban nem használunk ilyen mesterséges anyagokat, hanem megpróbálunk minden alapanyagot természetes összetevővel előállítani, nem pedig kémiai anyagokból sütni őket, mintha az egy kémiai labor lenne!