Magyarországon rengeteg olyan család van, amelyek a hétvégén megfőzőt ételeket még öt nap után is elfogyasszák. Természetesen a legtöbb ember undorodik, ha több napos főtt ételt kell elfogyasztania. A hűtőben tárolt ételek elfogyaszthatóak, azonban minőségűek nagy mértékben romlik, és így nem maradnak egészségesek sem.
A szakértők összeállítottak egy listát azokról az ételekről, amelyeket nem ajánlott több napi tárolás után elfogyasztani. Bizonyára ön is észrevette már, hogy a rántott hús és hal között óriási különbség van, hiszen a rántott hús egy-két nap után is élvezettel fogyasztható el, míg a rántott hal csak frissen ízletes és finom. Érdemes mindig szem előtt tartani, hogy a tengeri herkentyűk rövid idő alatt megromlanak, ezért az elkészítés után ajánlott elfogyasztani. A legtöbb lakásban a főtt tésztát, valamint a nokedlit több nap után is elfogyasztják az emberek, de tudni kell, hogy ezekben az ételekben olyan mikrobák találnak rejtekhelyet, amelyek mérgezéseket okoznak.
A tojásból elkészült reggelik mindig frissen finomak, és a rántotta, bundás kenyér felmelegítésével nem érdemes próbálkozni, mivel a hő hatására felszabaduló mérgező anyagok kárt okozhatnak az emésztőrendszerben. A főzelékek néhány napig nyugodtan tárolhatóak, de a spenótra különösen oda kell figyelni, ugyanis a melegítés hatására a nitrátok rákkeltő anyaggá alakulnak át. Már a boltok polcairól megvásárolt rizsben is megtalálható egy ismeretlen, káros baktérium, és ha a rizst főzés után pár napig a hűtőben tartsa, akkor ezeknek a kártékony anyagoknak lehetőségük lesz kicsirázni. Érdemes megjegyezni, hogy a több napos főzött rizs az emberi szervezet számára káros és veszélyes méreganyagokat tartalmaz.