Keresse a következő nyári gyümölcsöket és zöldségeket a mezőgazdasági termelők piacán és a legjobb ízű (és legnagyobb értéket képviselő) termelői gyümölcsöket és zöldségeket szerezheti be, amikor azok szezonban vannak.
A meghatározott termékek és a betakarítás dátuma a régió éghajlatától függ. Az alma a nyár közepétől késő nyárig van szezonban, és a legtöbb almatenyésztő régióban őszre betakarítják. Keressen különféle fajtákat az Ön közelében lévő termelőktől. A sárgabarack betakarítása késő tavasszal kezdődik a melegebb területeken és a nyár elején ér véget. A legízletesebb kajszibarack nem tartja meg finomságát késő nyáron, ezért keresse őket a mezőgazdasági termelők piacán sokkal korábban. Az avokádóknak olyan szezonja van, amely nem veszi figyelembe a logikát – pontos helyüktől függően változik a szezon. A legtöbb azonban szezonban van a nyár folyamán. A bazsalikom a paradicsom egymás mellett nagyon jól növekedne nyáron.
Keressen hibátlan, leveles és virág- vagy rügy nélküli ágakat, hiszen a gyógynövény enyhén keserű utóízű lesz, miután virágzott. Ez az egyik oka annak, hogy lehúzzák a rügyeket a termelők róla, mielőtt virágozna. A paprikának sima, fényes héjúnak kell lennie (legyen zöld, piros, narancs, sárga vagy lila), és súlyának nehéznek kell lennie. A répaféléket gyakran értékesítik nyáron, még akkor is, amikor az zöld még szép zöld szárakkal rendelkezik, amikor frissen betakarítják. A szedernek fényesnek és kövérnek kell lennie a nyári időszakban. Kerülje a bogyós gyümölcsöket nyáron, ezek nagyon hamar tönkre mennek és rothadnak, vagy ha mégis vásárolni belőlük, finoman bánjon velük. Öblítse le a bogyókat csak közvetlenül étkezés vagy felhasználás előtt, soha ne előre, mivel ezek gyorsabban mennek tönkre a víztől.