Boci foltos sütemény

 

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, szódabikarbónát, és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük. Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, búzadarát, tojást. Ezt is jól összekeverjük.

Egy 35×25 cm-es tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát, és elsimítjuk, majd egy kiskanállal kis kupacokban beletesszük a túrós tésztát is, Ezzel kialakítjuk a foltokat.

Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 C fokon kb. 25 perc alatt megsül, fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük. Akkor jó, ha nem tapad rá a tészta. A sütőajtót ne nyitogassuk, míg sül, mert összeeshet a tészta, ami kicsit feljön sülés közbe. Ha megsült, zárjuk el a hőt, és várjunk vele 10 percet, míg kivesszük a sütőből.

Kihűlés után szeleteljük.

Hozzávalók:

Teljes elkészülési idő: 40 perc

sütés: 180 fokon, 25 perc

összetevők (1 gáztepsire):

A tésztához

15 evőkanál búzaliszt (BL55)

11 evőkanál kristálycukor

1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)

11 evőkanál étolaj

1 kiskanál szódabikarbóna

2 evőkanál holland kakaópor

2.5 dl 2,8%-os tej

A fehér foltokhoz

25 dkg tehéntúró (félzsíros)

1 db citrom héja

5 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál búzadara

1 db tojás (közepes, „M”-es méretű)

12 g vaníliás cukor

Brigi

Vélemény, hozzászólás?