Szinte minden emberrel előfordult már, hogy hirtelen valami savanyú, édes, csípős, sós ízű ételt kívánt. Természetesen a különféle ételek utáni vággyal nincs semmi gond, de érdemes oda figyelni arra, hogy milyen típusú ételt kíván, mivel ezáltal kideríthető, hogy a szervezetnek mire van a legnagyobb szüksége.
Az emberek többsége, de legfőképp a nők a legtöbb esetben az édes íz után vágyakoznak, ezekről az ételekről mindenki tudja, hogy finomak, növelik a test tömegét, de rossz lelkiismeretet is tudnak okozni. A kutatások során kiderült, hogy az édességek elsősorban ösztönzi az agyban a ,,boldogsághormon” termelődését., ennek következtében az ember nyugtató hatást érez. Azok a személyek kívánják az édes íz világot, akik cink-, B6-vitamin szintje alacsony, valamint akik stresszes élethelyzetben vannak. Természetesen a savanyú ízű étele utáni vágyakozás esetében a szervezetnek sürgősen C-vitaminra van szüksége. A kovászos uborka, savanykás alma, és még sok más savanyú étel képes ösztönözni a gyomorsav termelődést.
A csípős ételek feladatuk, hogy ösztönözzék a szervezet vérellátását, de az emésztőszervek aktiválódásában is fontos szerepet játszanak. Ha több alkalommal előfordult már, hogy kívánta a csípős ételeket, akkor valószínű, hogy szervezetének cinkre van szüksége. Ha az ételeket elfogyasztás előtt mindig nagymértékben megsózza, és rendszeresen kívánja a sós ízt, akkor megállapítható, hogy kálium-, nátriumhiánya van. A gyakori chips, ropi fogyasztás mögött állhat pszichés probléma, például stressz, harag. Azonban a feszültséget levezetheti a sétálás, biciklizés, futás által is, és a mozgás sokkal egészségesebb, mint a rágcsálni valók. Mindig figyeljen az apro jelekre, melyeket a szervezete közvetít, mert így lehet egy igazán egészséges élete!