Ugye milyen bosszantó tud lenni, ha ráragad, ráégett és sehogy sem tudod felkaparni? Nem is kell ezzel vesződni, ha a következő zsíroldókat hívod segítségül. A konyha a lakás azon területe, ahol talán a legmocskosabb szennyeződésekkel találkozhatunk, hiszen óhatatlanul is kicsöppen, vagy szétcsapódik az olaj vagy a zsír.
Ezeknek a szennyeződéseknek az eltüntetésére bizony nagy erőkre van szükségünk, nem feltétlen emberire, inkább a megfelelő csodaszerre. Az általunk elvégzett teszt alapján 4 zsíroldót szeretnénk kiemelni. Rögtön elsőnek a Cilit Bang univerzális zsíroldót, melyből akár pár csepp is elegendő lehet. Viszonylag nagyobb kiszerelésben kaphatóak, és mivel igen hatékony sokáig elegendő. Flakonos és szórófejes változatban is kapható, melyek koncentrátuma olyan erősnek bizonyul, hogy a gáztűzhelyen vagy a sütőn található valóban makacs szennyeződéseket is eltünteti. A következő versenyzőnk az Ajak Professional univerzális zsíroldó. Olcsónak cseppet sem mondható, ám tényleg tökéletes eredményeket várhatunk tőle. Akár még a régebbi szennyeződéseket is eltünteti, súrolás nélkül. Amit valljunk be, igen nagy előny. A különlegessége, hogy akár üvegen is alkalmazható.
A harmadik helyen a Well Done hideg zsíroldó áll, amely akár még a régebbi zsírfoltokat is eltünteti és nem hagy maga után homályos zsírfátyolt. Az illata nem kimondottan kellemes, de az ára nagyon kedvező és a viszonylag nagy kiszerelésnek köszönhetően akár fél évig is elegendő. A negyedik zsíroldó kicsit más, mint a többi ugyanis kőporról van szó. Ám cseppet se gondoljuk, hogy kevésbé hatékony, mint a fent említett társai. Nedvesen kell felvinni a problémás területre, amely lehet zsíros, vízköves vagy akár lecsepegtetett festékkel szennyezett terület is. Az eredmény garantált, ám az ára cseppet sem olcsó.