Az újévben sokan megfogadják, hogy életmódot váltanak, hogy egészségesebben fognak étkezni és többet fognak sportolni. Ezt a legtöbben természetesen nem tartják be, vagy ha betartják is csak pár napig, de vannak néhányan, akik szigorúan ragaszkodnak diétához és az egészségesebb életmódhoz. Ilyenkor a legelső változást a táplálkozásban hozzák meg, ami a cukros, lisztes és zsíros ételek kerülésével jár.
A fent említett ételek helyett inkább zöldségeket és sovány húsokat kell fogyasztani annak érdekében, hogy mindig egészséges maradjon. A szakértők szerint amikor a húsokra kerül a sor, akkor a pulykahús lehet a legjobb választás, hiszen a fehérebb húsokkal inkább fehérjét viszünk a szervezetbe és kevesebb zsírt, míg a vörös húsokban, például a sertésben és a marhában rengeteg zsír van. A pulyka rendelkezik vörös, illetve fehér résszel is, és valamilyen szinten mindkét típusú hús javasolt, hiszen a vörös hús is tartalmaz hasznos tápanyagokat, amikre szüksége van a szervezetnek.
A pulykamell tele van fehérjével, ami az izmoknak nagyon fontos, valamint rendelkezik telítetlen zsírsavakkal is, amik hozzájárulnak a szív és az erek egészségéhez, így a pulykának csak a bőre az, ami igazán veszélyes, az csak zsírokat tartalmaz, viszont a pulyka bőrétől könnyen meg lehet szabadulni. A pulykahúst szerencsére többféleképpen is el lehet készíteni, tehát nem kell amiatt aggódni, hogy egy idő után kifogy az ötletekből. A pulyka főzve és sütve is kiváló ebéd vagy vacsora lesz, és többféleképpen fűszerezheti is, hogy mindig más ízt kapjon, hiszen használjon bármilyen fűszert, a pulyka nem fogja elveszíteni a legkedvezőbb jegyeit. Amikor süti a pulykát, akkor figyeljen arra, hogy sok vizet fog veszíteni, tehát ez azt jelenti, hogy koncentrálódni fog a tápanyagtartalma is.