Vizsgálat alapján kijelentették, hogy a fokhagyma akár százszor is erősebb lehet a hagyományos antibiotikumoknál. Télen, amikor sok a meghűlés, a nátha és más fertőzések, de nem szívleled a gyógyszereket, akkor érdemes megpróbálkoznod a fokhagymalevessel. Sajnos sokan szednek antibiotikumot még a legegyszerűbb fertőzésekre is, emiatt ugyanaz a gyógyszer nem fejti ki hatását a célzott baktériumok ellen. Ezeknek a gyógyszereknek sok káros mellékhatása van.
Napjainkban egyre többen kezdenek visszatérni a természetes gyógymódokhoz, amelyekről sokszor bizonyosodott be hatásosságuk. Egy sor kutatást végeztek már, amelyek során különböző ételek és hagyományos antibiotikumok hatásait vetették össze a tusok. Ennek kapcsán jöttek rá a fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásaira. Ha jártas vagy konyhában te magad is könnyen készíthetsz fokhagymalevest.
A gyógyító fokhagymaleveshez kell öt fej fokhagyma, két kanál olívaolaj, két kanál vaj, két nagy fej vöröshagyma, egy kanál frissen vágott csombor, vagy egy kiskanál száraz, őrölt csombor, egy tejföl, egy csésze húsleves, egy csomag petrezselyem, egy kiskanál bazsalikom és végül egy csésze száraz kenyérkocka. Az összetevőket, a kenyér és a tejföl kivételével, apróra kell vágni és a húslevesben megfőzni. Ezután mixerrel jól össze kell keverni a levest, amíg az krémes állagú nem lesz. Végül jöhet a tejfölt, és a kenyérkockák.
Több recept is adott. Van ami ajánlja, hogy a hagymát és a fokhagymát vajon először meg kell dinsztelni, viszont ez nem túl egészséges a szívre nézve. A diétás variációhoz egyszerűen csak hagyd ki a receptből a vajat és olajat. A levest este, forrón ajánlott elfogyasztani. Ajánlott elkészíteni meghűlés vagy egyéb fertőzés esetén, de ennek a csoda levesnek még betegségmegelőző hatása is van.