A jégkockák évszaktól függően kihagyhatatlanok, ha a koktélokról beszélünk. Nem csak azért, mert hűtik és hígítják az italt, hanem azért is, mert nagymértékben hozzájárulnak a látványhoz. Alapvetően kétféle jeget használhatunk. A klasszikus jégkockákat és a törtjeget. Az előbbit könnyen feldobhatod, ha vásárolsz pár különleges formájú jégkockatartót. A törtjég segítségével is lehetsz egyedi. Tedd a jégkockákat tiszta konyharuhába, vágj rá húsklopfolóval, és már töltheted is a pohárba.
A jégkockák formáján túl tovább is fokozhatod a végeredményt. Az egyik legalapvetőbb lehetőség, ha ehető virágokat, vagy az adott koktél ízvilágához illő apró gyümölcsöket fagyasztasz bele a jégkockákba. Nem csak a látvány lesz különleges, hanem az ízek is, hiszen a vendégek a friss gyümölcsöket is elfogyaszthatják. Ha színes jégkockákra és igazán extra ízre vágysz, akkor használhatsz gyümölcsszirupot is, de azt vedd figyelembe, hogy ezek az oldódás során plusz ízt biztosítanak majd.
A pohár szintén fontos szerepet tölt be. Nem mindegy a látványt illetően, hogy milyen pohárba kerül a koktél. Ha a látványt helyezzük a középpontba, akkor a tulipán és a hurrikán poharak adnak jó választást, bár a klasszikus koktél poharakban is fantasztikusan mutatnak a törtjeges változatok. Ha egy kicsit gyakorlottabb vagy, akkor érdemes úgy önteni a koktélt a pohárba, hogy a színes réegek is jól kivehetőek legyenek.
Látványfokozás szempontjából a pohárba a jég mellé rengeteg gyümölcs is kerülhet. Persze vannak olyan koktélok, amelyekhez nem passzol a bonyolult ízvilág, de a legtöbb gyümölcsös, vagy alkoholmentes koktélhoz annál inkább illenek a finom gyümölcsök. Karikázz fel limeot, citromot, vagy narancsot, de felhasználhatsz koktélcseresznyét és ananászt is. A pohárban és a tálaláshoz használt kancsóban is mesésen mutatnak.