Ősz – a párlatok szezonja

Az ősz a jó borok, pálinkák, különféle párlatok időszaka. Ilyenkor sokféle bor- és pálinkafesztivál várja az érdeklődőket az egész országban. Az ízletes és erős italok tökéletes kísérői az őszi időszak másik nagy hagyományának, a disznóvágásoknak.

Most zajlik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, melynek a Budavári Palota biztosít helyszínt. Az ide látogatók valódi gasztronómiai kalandtúrán vehetnek részt, hiszen több mint húsz pálinkafőző, valamint borászok, kolbászkészítők és sajttermelők hozzák el finomságaikat a rendezvényre. A hagyományos magyar ízeket most a Karib-szigetek jellegzetes ízei is kiegészítik.

A fővárosi rendezvény mellett hazánk több pontján is remek rendezvényeken lehet kóstolni az ősz ízeit. A Móri Bornapok több különlegességgel várja vendégeit. Évente váltásban fúvósok, illetve népi táncosok teszik még változatosabbá a programot. A borvidék készítményei, a borlovagok és a borkirálynő-választás mellett sokféle lehetőség várja az egész családot.

Ezek az események és fesztiválok főszereplői elsősorban a párlatok és a tájegységek gasztronómiai hagyományai. A különböző borvidékek jellegzetes ízeit, és az ételkülönlegességeket felvonultató események sorozata országszerte várja a turistákat, érdeklődőket.

Vélemény, hozzászólás?