Így védekezz a hangyák ellen

A hangyák tavasszal és nyáron képesek a lakás bármely pontját megszállni. A legváratlanabb helyeken bukkannak fel, csapatostul érkeznek és egyre több járatot készítenek maguknak. Az üzletek polcain temérdek vegyszert árulnak a hangyák ellen, de szerencsére létezik természetesebb védekezési módszer is.

Az ecet az egyik csodafegyver a hangyákkal szemben. Nemcsak nem bírják elviselni az erős szagot, de az ecet a hangyák saját illatanyagát is semlegesíti, ami alapján követik az útvonalaikat. Fele-fele arányban keverjünk össze ecetet vízzel és töröljünk át vele minden olyan felületet, ahol a hangyák közlekednek. A hangyák fészkének bejáratához szórjunk hintőport vagy krétaport. Mindkettőben megtalálható a talkum, azaz a magnézium-szilikát, ami természetes rovarriasztó hatással rendelkezik.

Számos olyan fűszernövény van, amit a hangyák messzire elkerülnek. A menta, a fokhagyma, a bazsalikom olyan erős illatot bocsátanak ki, hogy több méteres körzetben képesek elűzni a hangyákat. Használhatjuk őket természetes vagy illóolaj formájában, más rovarokkal szemben is hatékonyak lesznek. Érdemes belőlük nemcsak a fészek bejáratához, de a küszöbre és az ablakpárkányra is tenni.

Egy teáskanál mosogatószer, étolaj és 4 bögre víz keverékéből készíthetünk tökéletes hangyairtó szert. Töltsük egy szórófejes flakonba és fújjunk belőle a lakás több pontjára. Nemcsak a hangyák nem fogják átlépni, de kitűnő megoldás fülbemászók, levéltetvek ellen is.

Vélemény, hozzászólás?