Ha szívesen próbálkozik macedón ételekkel és többet szeretne megtudni a macedón konyháról, most megismerheti a legfinomabb macedón ételeket amiket érdemes megkóstolni.
Észak-Macedónia, az ország rejtett gyöngyszeme, amely a Balkán-félsziget központjában található, kicsi és színes nemzet; egyáltalán nem a tipikus utazási hely. Ha ellátogat Észak-Macedóniába, elbűvöli a számos régészeti monostor látnivalója, a festői tavak és a csábító konyha. A gazdag és élénk hagyományos receptek, amelyek közül néhány évszázadokra nyúlik vissza, olyan ételeket idéznek fel, amelyek a legfinomabb ételek amiket valaha fogyaszthat egész életében. A legtöbb macedón étel az ökológiai termékek, a minőségi hús és a tej tökéletes kombinációja. Az éghajlat lehetővé teszi, hogy nyers paradicsomot használjanak minden elkészített ételhez. A tészta ugyanakkor a macedón konyha kulcselemét jelenti.
A káposzta tekercs hússal és rizzsel, vagy amint a macedónok szármának nevezik, erdei káposztalevélből, rizsből és őrölt marhahúsból készült téli étel. A töltött káposzta tekercset a kemencében sütik, és ez a tökéletes étel garantáltan kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat. A Musaka a tökéletes étel, amikor vágyakozik a húsra és a burgonyára, és általában közvetlenül a sütőből tálalják. Darált marhahúsból és sült hagymából készül burgonya szeletekkel rétegezve, sóval, paprikafűszerrel, borssal szórják meg, és ropogós textúrájú, arany színű ételt kapunk. Alig talál olyan macedóniai lakost, aki nem szereti a pastrmajlija-t. Ez egy ovális alakú sült tésztás pite, amely nem túl vastag de nem is túl vékony. Tetején sós, kockára vágott sertés- vagy csirkehús apró darabjai vannak, és higgye el, sertészsírt is használnak az elkészítéséhez. Kóstolja meg ezt a finom macedón ételt és soha nem akar majd mást fogyasztani!