Mennyire biztonságos a YouTube a gyerekeknek?

Csak annyit kell tennie, hogy egy furcsán megfogalmazott látszólag ártalmatlan tárgya keres rá a Google-ben, és gyermekei máris furcsa reklámokat láthatnak a YouTube-on. Ez azt jelenti, hogy a szülőknek hozzáértőnek kell lenniük.

Szerencsére ez az útmutató megmutatja, mennyire könnyű biztosítani a gyermekek számára a YouTube biztonságos megtekintését. Minden percben több mint 300 óra tartalmat töltenek fel a YouTube-ra, és a platformnak nem tesz sokat azért, hogy kiválogassa őket, hogy ellenőrizze, hogy mi megfelelő és mi nem. Azok a tartalomkészítők, akik kiskapukat találnak a YouTube algoritmusban, ízléstelennél  ízléstelenebb tartalmat is tehetnek fel. Jó példa erre az Elsagate, ahol a látszólag gyermekbarát videók valóban nagyon életkorhoz nem illő tartalmakat tartalmaztak. Most megtudhatja, hogy váltson át gyerekbarát módra. Nyissa meg a YouTube-ot böngészőjében. A képernyő jobb felső sarkában egy levél jelenik meg, amely jelzi a bejelentkezett Google-fiókot. Nyomja meg. Görgessen le a menü aljára és keresse meg a „Korlátozott mód: Ki” opciót. Kattintson rá.

A YouTube korlátozott módja alapértelmezés szerint mindig ki van kapcsolva. Az oldal tetején megjelenik egy kis előugró ablak. A felbukkanó ablakban kattintson a „KORLÁTOZOTT MÓD aktiválása” elemre. YouTube-ja ilyenkor frissül, a videóhírcsatorna pedig nem tartalmaz érzékeny tartalmat. Ne felejtse el biztonságot tartani a YouTube-ot gyermekei számára. Ismételje meg a fenti lépéseket, amíg vissza nem tér a „Korlátozott mód: Be” opcióhoz, ha ki szeretné kapcsolni ezt a módot. Kattintson rá. A felbukkanó ablak alján kattintson a „Korlátozott mód kikapcsolása ezen a böngészőn” lehetőségre. Noha nincs kiemelve, az egérrel rákattinthat. A Google-fiók bejelentkezési oldalára kerül. Írja be a jelszavát, és nyomja meg a „Folytatás” gombot. Ismét átirányítják Önt a YouTube kezdőlapjára. A korlátozott mód akkor is engedélyezhető, ha kijelentkezik Google-fiókjából.

Vélemény, hozzászólás?