Sok süti, vagy különlegesebb főétel kiegészítője lehet a tojás fehér részéből készült hab. Ennek elkészítése azonban nem mindig olyan könnyű feladat, mint gondolnánk! Bár az üzletekben is kapható félkész változat, amit könnyebb megcsinálni, de a házi változat sokkal ízletesebb, egészségesebb és az állaga is jobb.
Először is egy mély tálra lesz szükségünk. Ebbe kell beletenni a tojásfehérjét a felverés előtt. Ami nagyon fontos, hogy vigyázzunk, hogy egy kis sárga rész se kerüljön bele, mert ha belekerül, elképzelhető, hogy nem lehet majd olyan szépre csinálni a habot és megakadályozza a megkeményedési folyamatot is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy egy habverő, vagy turmixgép segítségével elkezdjük gyorsan kikavarni. A gyakorlott szakácsok inkább kézi eszközökkel dolgoznak, de ha Önnek nincs gyakorlata az ilyenekben, akkor tanácsosabb, ha turmixgéppel próbálkozik. Ez a munkafázis 3-4 percet vesz igénybe. Addig kell folytatni, amíg a hab teljesen kemény nem lesz. Ezt letesztelhetjük úgy, hogy óvatosan fejjel lefele fordítja a tálat. Ha a hab nem folyik ki belőle, akkor elérte a tökéletes állagot és nem kell tovább vernie. Ha viszont egy kicsit folyós, akkor tovább kell folytatni.
Azonban ezzel még nincs vége a dolognak, nem dőlhetünk hátra, mint aki dolgát jól végezte. Oda kell figyelni ugyanis arra is, hogy a habot ne törjük össze! Ezért hűtőben kell tárolnunk egészen addig a momentumig, amíg fel akarjuk használni. Ilyenkor pedig nagyon óvatosan kell bánni vele, kavargatni meg egyáltalán nem szabad. Vannak speciálisan erre a célra kifejlesztett konyhai eszközök, viszont ha nem rendelkezünk ilyenekkel, akkor egy sima kanál is tökéletesen megfelel a célra, lényeg, hogy óvatosan bánjunk vele. Ha kedveljük, akkor szórhatunk rá egy kis porcukorral kevert vanília port is, mert tökéletesen passzol az ízvilágához.