A legszebb színes tavak

Számos gyönyörű tó van a világon amelyek különböző színekben pompáznak és eltérnek a szokásos víz színektől. Ezek a különleges színárnyalatok egy új dimenzióba viszik át az amúgy is lélegzetelállító tájakat amelyek körülveszik ezeket a színes tavakat. Csatlakozzon most hozzánk, hogy együtt fedezhessük fel a világ legszebb színes tavait.

A Plitvice tavak 16 tóból tevődnek össze, amelyek Bosznia Hercegovina határa mellett találhatóak meg, és ezeket a tavak Horvátország legnépszerűbb turisztikai látványosságai. A gyönyörű tavak egyedi színeikről híresek, például a zöldről, a kékről, valamint a szürkéről. A tavak árnyalatai folyamatosan változnak az ásványok mennyiségétől függően, vagy attól függően, hogy a nap hogyan világítja meg ezeket. Kínában a Jiuzhaigou völgy otthont ad több kék, zöld, illetve türkizkék tónak is. A helyi emberek ezeket a vizeket a „tenger fiának” nevezik. A színes tavak a gleccser aktivitás miatt jöttek létre. Ezek a színes vizek nemcsak gyönyörűek, de hihetetlenül tiszták is, és ha valaki belenéz ezekbe a tavakba, akkor akár az alját is láthatja.

Nakuru-tó Kenya egyik legszebb látványossága, amely egy igen sekély tó és algában gazdag, ráadásul rengeteg flamingót vonz magához nap mint nap. A flamingók miatt a part teljesen rózsaszínné változik, ezért nem csoda, hogy ez a világ egyik legszebb tava. Sajnos az elmúlt években a flamingók száma csökken a környezetszennyezés miatt. A Moraine-tó Kanadában található, és ez is élénk kék vizéről híres. Az elszíneződés ebben az esetben is a gleccsereknek köszönhető, és a tavat körülveszi a kanadai Sziklás-hegység, amely még szebbé teszi a táját. A Moraine-tó körül számos túraútvonal van, amelyek jókat lehet túrázni és kirándulni, viszont mindenképpen nézzen utána az útvonalaknak mielőtt elindul, hiszen néhányat lezárnak medve tevékenység miatt.

Vélemény, hozzászólás?