A vizenyős-kérges sütőtök pite már-már ikonikus, viszont rendkívül egyszerű elrontani. A sütőtöknek sokkal könnyebbnek kell lennie más pitéknél, például a rácsos piténél, vagy a szakszerűen kézzel hajtogatott piténél. Évről évre sajnos egyre többen rontják el ezt az ínycsiklandozó desszertet, tehát itt az idő, hogy megnézzük mi sülhet el balul.
Az első probléma ami felmerülhet az, hogy túl nedves sütőtök pürét használ. Egy nagyon fontos dolog van amit szem előtt kell tartani ha saját maga készíti el a sütőtök pürét, a házi püré sokkal nedvesebb lesz mint a konzerves változat. Ebben az esetben egy dolgot tehet: mielőtt pépesítené, ahelyett hogy megfőzné a tököt inkább süsse meg a sütőben. A sütés ösztönzi a a párolgást és biztos hogy nem fog megbarnulni vagy elszíneződni a tök. Az is gondot okozhat ha nem tudja milyen fajta héjat szeretne. Vannak akik a pelyhesebb, ropogósabb pitét szeretik, és vannak olyanok is, akik a sűrűbb, rágósabb pitéket kedvelik.
Még sütés előtt döntse el, hogy ön milyen fajtát szeretne, hiszen útközben nehéz változtatni. Egy dologra kell nagyon odafigyelni: ne levegőztesse a héját azzal, hogy beledugja a villát a tésztába, mert attól a krém kiszivároghat az alsó kérgen és tönkreteheti az egész süteményt. Figyeljen oda arra is, hogy milyen tepsit használ. Az alumínium pite tepsi könnyen felmelegszik és hirtelen forróvá válik, ami azt jelenti, hogy így megéghet a pite. A kerámia serpenyők elegánsnak tűnnek, lassan melegszenek fel és sokáig megtartják a magas hőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy a pitét túlsütheti, tehát meg kell találni az arany középutat a két sütő között. Ezeken kívül arra is oda kell figyelni, hogy ne süsse túl a krémet, mert ha túlsüti a krémet, akkor repedezett lesz, ami nem esztétikus és finomnak sem mondható.