A Linzer sütemények a legimpozánsabb ünnepi klasszikus sütemények, és annak ellenére, hogy tökéletes szélekkel rendelkeznek, illetve bonyolult a kinézetük, nem kell rögtön a pékségbe rohanni ezért a süteményért, igazából nagyon könnyű elkészíteni. Csak egy kis tervezésre és szervezettségre van szükség, amihez mi most megadjuk önnek a tippeket.
Az első és legfontosabb, amire linzer sütéskor oda kell figyelni az az, hogy a linzer tésztája legyen megfelelően hűtve. Az a tészta, amely reped és törik épp a tökéletes linzer ellensége, tehát bizonyosodjon meg róla, hogy a tészta egyenletes, sima és görcsmentes, majd csomagolja be egy műanyag tálba, majd tegye be a hűtőszekrénybe, hogy rendesen ki tudjon hűlni. Hagyja a hűtőben pár órán át mielőtt elkezdene dolgozni vele. Szórjon a sodrófára és a nyújtódeszkára is egy kis lisztet, így a tészta nem fog odaragadni. Egy másik nagyon fontos tipp, hogy a linzer töltelékét a lapos oldalon oszlassa el. Amint a sütik elkészülnek, hogy a tölteléket érdemes a sütemény aljára kenni (arra az oldalra, amelyik érintkezett a sütőpapírral).
Ez azért olyan fontos, mert az alja sokkal simább, mint a teteje. Végül pedig az is nagyon fontos, hogy a töltelék hozzáadása előtt szórja meg cukorral a süteményt. Ezek a sütemények igazán fotogének lesznek, ha porcukrot szór a tetejére, ráadásul azon kívül hogy rendkívül esztétikus, nagyon finom is. A sütemény kulcsa igazából az, hogy a zselés vagy lekváros töltelék színes és fényes legyen, ez teszi a linzer olyan esztétikussá. Érdemes kipróbálni ribizli lekvárral, szilvával, de barackkal is rendkívül ínycsiklandozó lehet. Fogadja meg tehát ezeket a tanácsokat, hogy az ünnepi asztalra ne csak finom és ropogós, de szép és esztétikus sütemények kerüljenek. Jó étvágyat kívánunk!