Nincs is jobb egy ízletes sültcsirke szendvicsnél, és nem is lehet gyakran nemet mondani erre a sós, zsíros, fűszeres, csípős ételre. Számtalan sültcsirke szendvics verzió létezik, de biztos lehet benne, hogy az, amelyiket most bemutatunk a legjobb lesz, és készüljön fel a legropogósabb, légínycsiklandozóbb csirkés szendvicsre amit valaha kóstolt!
A sültcsirkés szendvics legjellemzőbb és legkedvezőbb tulajdonsága a ropógóssága, így először azzal kell kezdenie, hogy a csirke darabokat fűszeres lisztbe mártogatja aztán egy vajas-tejes keverékbe. A kulcspillanat viszont az, amikor a vajas-tejes mix összekeveredik a liszttel, és ez a lisztes-vajas mixtúra a csirkére kerül. Ezt mi dupla-rétegnek hívjuk, és ez az, ami az étel ropogósságát igazán megadja, és ezzel a réteggel alakul át az egyszerű csirkehús finom sült, ropogós falattá. Minden forró, sós és ropogós csirkefalatnak kell viszont valami, ami kicsit lehűti, és kicsit csípőssé teszi, hogy kiegyenlítse az egyensúlyt és valóban tökéletes szendvicset kapjunk.
Érdemes tehát egy káposztasalátát készíteni fűszeres majonézzel, valamint savanyú uborkával, ezek sokat tudnak dobni a szendvicsen. Ha valóban ad hozzá savanyú uborkát (és miért ne tenné), akkor garantált, hogy a ropogós csirkefalatok még ízletesebbek lesznek, és nem árthat a szendvicsnek egy erőteljes adag forró mártás vagy szósz sem. Egy kis extráért kenje le a szendvics vágott oldalát egy kis vajjal és pirítsa szárazra egy öntöttvas serpenyőben csak addig amíg aranybarna lesz. Ez tehát a tökéletes sültcsirkés szendvics titka, amelyet mindenképp érdemes kipróbálni, mert bármilyen étkezéskor, reggelire, ebédre, vacsorára, vagy akár napközben is bátran fogyasztható és kiadós adagnak számít, ráadásul ínycsiklandozó is. Jó étvágyat kívánunk!