Tippek a tavaszi fáradság ellen

A tavaszi fáradság hátterében nagyon sok minden közre játszhat, de főként a nem megfelelő táplálkozás, túl kevés alvás, illetve a változékony és az egyre melegebb időjárás is. Nézzük mit tehetünk ellene.

Gyakori lehet, hogy a túl kevés alvás következményeként napközbeni fáradság jelentkezik. Amennyiben alváshiánnyal küzdünk, akkor az napközbeni levertséget és kimerültséget okozhat. A felnőttek számára a szükséges alvás mennyiség minimum 7 óra. A horkolás is igen nagy kihatással lehet, hogy milyen kipihenten ébredünk. Amely nem csak magát a horkoló személyt érintheti, de a mellette pihenő társát is. Ám ez a probléma nem csupán zavaró, ám egészségügyi hatásai is lehetnek. Vagyis miközben az adott személy horkol, akkor az a gátolt orrlégzés következménye lehet, így hirtelen levegő után kezd kapkodni. Melynek következménye, hogy a személy számos mikro ébredést él meg álmában, és az alvás így cseppet sem lesz pihentető. A rossz táplálkozás is nagyban befolyással lehet a fittségünkre. Ugyanis a rohanó mindennapoknak a következményként sokszor előfordulhat, hogy napközben nem táplálkozunk megfelelően.

Ezt az éhségérzetet este próbáljuk meg elnyomni, persze nem megfelelő táplálékokkal. Ugyanis a nappali fáradságra az is befolyással lehet, hogy nem étkezünk rendszeresen és leesik a vércukorszintünk. A túl sok stressz is kihatással lehet a szervezetünkre. Az a tény már régóta ismert, hogy a túlzott stressz önmagában is alvászavarokat okozhat. Illetve ennek hatására nehezebben alszunk el és az is gyakori lehet, hogy éjjel többször felébredünk. Amikor stresszes időszakot élünk javallott elkerülni a túlzott koffein fogyasztást, ugyanis magasabb pulzusszámot és vérnyomást eredményezhet. Tovább a mozgáshiány is kihatással lehet a szervezetünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*