Szőnyeg választás okosan

A szőnyeg igazán hasznos és helye van a lakás több pontján. Azonban nem kell hűbelebalázs módjára rohanni szőnyegeket vásárolni, érdemes jól megfontolni a döntést.

Szőnyeg vásárláskor érdemes átgondolni, hogy pontosan melyik helyiségbe keresünk szőnyeget és milyen méretben. Ez segít leredukálni a hatalmas választékot, másrészt úgy kezdünk el keresni, hogy konkrét elképzeléssel rendelkezünk. Az sem mindegy, hogy a szőnyegen lesznek-e bútorok, vagy olyan méret kell, ami nem ér el a bútorokig. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy más minőség kell a különféle helyiségekbe, így például a nappaliba, gyerekszobába, hálószobába, előszobába. A legnagyobb igénybe vételnek az előszobában található szőnyegek vannak kitéve, míg a legkisebbnek a hálószobában lévők. A szintetikus szállal rendelkező szőnyegek kellőképp strapabírók, ezért ezeket a folyósóra, közlekedőkbe érdemes helyezni. Természetesen az allergiával küzdőkre is gondolunk, számukra a minél alacsonyabb szálmagasságú szőnyegek a megfelelők, ennek oka pedig, hogy az allergén anyagok kevésbé tudnak megtapadni.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen színű a szőnyeg, sokan erre is nagy hangsúlyt helyeznek. A szín megválasztására nincs általános szabály, ez az egyéni igények függvénye. Érdemes tudni, hogy a világos színek nagyítják a teret. Jó döntés lehet, ha a szőnyeg harmonizál a fal színével. A mintát tekintve, kisebb szobában az apró mintázatot érdemes preferálni, míg nagyobb tér esetén nyugodtan választhatunk nagy mintájú darabot. A gyerekszobába számtalan kiváló megoldás létezik, például fiúk számára az autós szőnyegek, melyen még játszani is tud a gyerek. Bővebb információkért és a szőnyegek megtekintéséhez látogasson el a dodo.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*