Mitől bio egy szolárium?

Napjainkban vannak, olyan jelzők melyek igen divatossá váltak, és h az emberek meglátják azt egy terméken akkor rögtön megvásárolják, vagy kipróbálják, ugyanis megvannak róla győződve, hogy az csakis jó lehet.

Ilyen lehet a bio, kézműves, és még sorolhatnánk. Ugyanis ezek a jelzők igen jól csengenek, ám sajnos nem mindig azt takarják, amit elvárnánk tőlük. A bio megnevezés alatt azt érthetjük, hogy az adott termék ellenőrzött körülmények között készül, vagy környezetkímélő módon termel, illetve, hogy szintetikus és toxikus anyagokat nem tartalmazz. A bio jelzőt igen tág fogalomban használják, ám vannak olyan termékek, melyeket jóval nehezebb behatárolni, ugyanis ezeknél a termékeknél az élelmiszerrel ellentétben nincs egységes jogszabály. Ám mi most annak jártunk utána, hogy egy szolárium mitől is lehet bio? Ám erre sokkal egyszerűbb a válasz, mind azt sokan gondolnák, mégpedig, hogy ez nem más, mint egy jó marketing fogás. Minden szoláriumról elmondhatjuk, hogy a működési elve a természetes napfényhez hasonló. És a bennük található fénycsövek által kibocsátott UV-A és UV-B sugarak segítségével érhetjük el a kívánt barnaságot. A bio szolárium, vagyis más néven biolárium a hagyományos szolárium kistestvére.

A működési elve teljesen megegyezik a kettő gépnek, ám a benne található csövek jóval alacsonyabb teljesítményűek. Így a pigmentálódás sokkal lassabban megy vége, ám azt sajnos egyáltalán nem mondhatjuk el róla, hogy kevésbé károsítja a bőrt. Maximum, ami előnyére válhat, hogy azok akiknek érzékenyebb a bőrük, kevésbe pirulnak meg általa. Sokan a bioszolárium mellett úgy kampányolnak, hogy a hatására a D-vitamin termelődés fokozódik, amely elengedhetetlenül fontos a szervezet számára. Ám ez nem olyan kiváltságos dolog, ugyanis ezt egy sima hagyományos szoláriummal is elérhetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*