Mit tehet ha Panamába látogat?

Panama egy keskeny földterület, amelyet az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán is eláraszt, és ez Közép-Amerika egyik legváltozatosabb országa. Panama nemcsak a tengerpartokról ismert, hanem aktív vulkánokról, trópusi dzsungelről, lépcsőzetes vízesésekről és hegyvidékekről is.

A Panama csendes-óceáni partján nyúlik végig a Chiriqui-öböl Nemzeti Tengeri Parkja. A csodaszép tengerpartok, türkizkék vizek és egyenetlen erdők keverékével ez az érintetlen természeti csoda a szabadtéri rajongók számára egy igazi álom. Olyan tevékenységek világa tárul majd ön elé, mint a snorkeling, a búvárkodás, a halászat és az úszás. Ezenkívül a nemzeti park tele van érdekes vadvilággal. A üvöltő majmok és a zöld teknősök mellett lehetősége van arra is, hogy púpos bálnákat, delfineket láthasson az óceán felszínén. Mindig történik valami a nyüzsgő Amador Causeway-n. Ez a 3,5 mérföldes sétány kígyózik át a Panama-csatornán, és összeköti a négy fő Causeway-szigetet a szárazfölddel. Nem csak ínyenc éttermek és világszínvonalú múzeumok veszik körül, hanem élvezheti itt a panorámát és a Csendes-óceán legjobb kilátásait is. Ha néhány kalóriát szeretne elégetni az utazás során, akkor kihasználhatja a mellékelt kerékpáros és kocogó utat is.

A Soberania Nemzeti Park buja, trópusi légköre miatt Panama egyik legjobb természeti látnivalója. A Panama-csatorna partján található ez az esőerdő, és ez a világ egyik legjobb helye a madárfigyeléshez. Összességében a parkban több mint 500 különféle madárfaj, valamint több mint 100 különféle emlős található. A vadvilágon kívül lehetősége van meglátogatni az Embera indiánokat is, az egyik utolsó Panamában maradt törzset. Szeretettel fogadják a falu látogatóit, hogy megismerjék hagyományaikat és autentikus, vidéki életmódjukat. A bájos Santa Catalina halászfalu a szörfösök álma. A tökéletes hullámok és a könnyen hozzáférhető tengerpart ideális helyszínt biztosítanak kezdőknek és haladó szörfösöknek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*