Mit tehet ha Omanba látogat?

Az elmúlt két évtizedben Omán a Közel-Kelet egyik legkívánatosabb célpontjává vált. Annak ellenére, hogy viszonylag elkerüli a tömeges turizmus, Omán továbbra is vonzza a szabadtér rajongóit és a kaland szerelmeseit, akiket érdekelnek ezeket az érdekes és történelmi látnivalók.

Az egyenetlen dombok és a homokos dűnék között található egy igazi kis paradicsom, amely Wadi Bani Khalid néven ismert. Ez a rejtett oázis néhány órától Maszkatotól található, számos csillogó türkiz tengerparttal rendelkezik, így menjen ússzon egyet a frissítő vizekben, vagy fedezze fel a keskeny barlangokat és kanyonokat. Ha nem csiklandós, akkor a vízbe is lóghatja a lábát, hogy az úszkáló halak elérjék azt. Oman legmagasabb hegyének tetejére irányuló kanyargós út szinte ugyanolyan izgalmas, mint maga a hegy. Ahogy az út kanyarjai és ösvényei mentén navigál, páratlan kilátás nyílik a lenyűgöző „Ománi Nagy kanyon” felé, amit Wadi Ghul-nak neveznek.

Az utazás maximális kihasználása érdekében érdemes legalább egy éjszakát eltölteni Jebal Shams-en. Rengeteg kempingelő hely van itt, ahol az estét csillagászással töltheti, és látványos kilátásokat csodálhat. Az izgalom keresőinek meg kell próbálniuk a keskeny ösvényeken való sétát is, amely a hegy oldalán fekszik. A gyönyörű Jabrin erőd, amely 1670-ből származik, egykor a hatalmas imám Bil’arab bin Sultan otthona volt. Az erőd katonai szintű védelmi rendszere még mindig nagyrészt sértetlen, és a komplexum egész területén láthatja a kanyonokat. Barangolhat a különféle helyiségekben és negyedekben is, ahol az imám és feleségei éltek. Fedezze fel a hálószobákat, a tetőtéri mecset és a Korán iskola bonyolultan faragott mennyezetét, sőt azt a síremléket is, amelybe az imámot eltemették. A Jebel Sham hegy tetején található Misfat al Abriyeen bájos és lenyűgöző falu. A macskaköves sikátorok és átjárók labirintusán sétálva felfedezheti Misfat al Abriyeen híres buja kertjeit, teraszait és agyag házait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*