Mit ne együnk, ha fogyni szeretnénk?

Amennyiben úgy döntünk, hogy szeretnénk leadni pár kilót, vagy akár életmód váltásban is gondolkodunk, akkor az egyik alapvető dolog melyre oda kell, hogy figyeljünk az a táplálkozás.

Ha azt szeretnénk, hogy a diétánk tartós és eredményes legyen, akkor bizony egyes táplálkozási szokásainkat fel kell adnunk. Sőt, még a spejz polcait is érdemes felülvizsgálni, ugyanis ha nem tartunk otthon olyan élelmiszert, amely megkérdőjelezheti a diétánkat, akkor kisebb az esélye, hogy bűnbe esünk. Amelyből legtöbbet megtalálhatunk és minden otthonban jelen van az a fehér liszt, kristálycukor. Ezeket érdemes minél előbb megvonni és egészséges hozzávalókra cserélni. Amennyiben szeretnénk egy pár kilótól megszabadulni, akkor nagyon fontos, hogy ne vonjuk meg a szervezetünktől a tápanyagokat. Sokkal célszerűbb azokat egészséges alternatívákra cserélni. Amennyiben egy olyan diéta kezdünk, mellyel sanyargatjuk magunkat, akkor a szervezetünk pánikszerűen kezd el viselkedni és mindent elkezd raktározni.

Így nemhogy fogyni nem fogunk, de akár még plusz kilókra is szert tehetünk. Igen hasznos tipp lehet, miszerint csökkentsük az elfogyasztott adagokat. Nagyon jó trükk lehet, miszerint kisebb tányérról étkezünk. Ugyanis arra kevesebb étel fél rá, illetve kevesebb étellel is megtölthetjük, mellyel saját magunkat becsapjuk be. Ám higgyük el, hogy működik. Amely nagyon fontos még, ha tartós eredményekre szeretnénk szert tenni, akkor tilós éhezni, ám arra is oda kell figyelnünk, hogy a túlevést is kerüljük. Nagyon sokaknál figyelhető meg az a rossz szokás, hogy igen gyorsan esznek és nem rágják meg a falatokat kellően. Ha lassabban eszünk és hosszabban rágjuk meg a falatokat, egyrészt könnyebb lesz az emésztés, másrészt hagyunk időt a gyomrunknak, hogy jelezzen, hogy tele van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*