Mire jó a diófalevél?

Sokan nem tudják, de a diófának nem csak a termése, és azon belül is a dióbél a felhasználható, hanem annak a héja, illetve a diófa levele is. Ugyanis nagyon sok értékes vitamin található meg bennük.

A diófalevél számos olyan értékes tápanyagot rejt magában, melyek a hajápolásban, a bőrbetegségekre, illetve a szervezetünk méregtelenítésére is kiválóan alkalmazható. A diófalevelét számos jótékony célra felhasználhatjuk. Iránban pl. a cukorbaj egyik tradicionális ellenszere. A közönséges dió levelét a természetgyógyászatban már nagyon régóta felhasználják, amely annak köszönhető, hogy számtalan jótékony hatással rendelkezik. Többek között ide sorolható a vértisztító, gyomorerősítő, emésztést segítő hatása, továbbá felhasználható még bőrproblémák, kiütések, ekcéma, fagyási sérülések esetén is. Ezen felül még a magas vérnyomásra is jótékonyan hathat, illetve az aranyérbántalmakra is ajánlott. Amennyiben gyulladásos megbetegedésekkel küzdünk, mint mandula, vagy szemgyulladás, akkor kiváló borogatást készíthetünk belőle.

Azok, akik krónikus hajhullással küszködnek, számukra célszerű főzetet készíteni és azzal hajat mosni. Régi öregek hajszínezésre is használták az ebből készített főzeteket. Illetve a lépfenét is ezzel kezelték a régi öregek. A levelekben megtalálható még a csersav, melynek daganatellenes hatásáról még ma is folynak a kutatások. Továbbá elmondhatjuk, hogy a diólevélről, hogy a levelek 1% C-vitamin. Az ebből főzött tea, nem csak belsőleg tud hatni a szervezetünkre, de külsőleg is, ugyanis a bőrön, illetve nyálkahártyán található fertőzésekre, ekcémára, bőrgombára, stb. betegségre is jól alkalmazható. A tea készítésének számtalan módja van, ám mindig csak a zöld leveleket használjuk fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*