Lézeres hüvelyszűkítés kinek ajánlott?

Első elég ijesztően hangzik, azok számára, akik még nem hallottak erről az esztétikai beavatkozásról. Ám el kell mondani, hogy semmi rémisztő nincs benne.

Sajnos egyes nőnél fennállhat az a probléma, hogy szülés után, annyira kitágulhat a hüvely, hogy akár még évek múltán sem nyeri vissza az eredeti formáját, vagy bár legalábbis megközelítőleges formáját. Szülést követően általában pár hónap elmúlásával a hüvely össze szokott szűkülni, viszont mi most azoknak szeretnénk segíteni akiknél ez mégsem történik meg. Sokak számára tabu ez a téma, viszont fontos tisztában lenni vele, hogy nem kell egy életen át együtt élni vele, ugyanis ma már van rá segítség. Ugyanis, ha nem orvosoljuk megfelelően ezt a problémát akkor nők életét, illetve akár a párkapcsolatukat is befolyásolják. A nők általában szülés után arról szoktak beszámolni, hogy kb. 30-40% tágabb marad a hüvely. Ez pedig jelentős mértékben ronthatja a szexuális minőséget, ugyanis csökkentheti a hüvely érzéketlenségét.

A szexuális együttlét, az intimitás pedig nagyon fontos egy kapcsolaton belül. Viszont, ha egy nő ilyen problémákkal küszködik, akkor az ronthat a párkapcsolatunkon, az önbizalmon, illetve még az önértékelésen is. Viszont fontos tudni való, hogy nem csak a szülést követően, de az idő előrehaladtával is kitágulhat a hüvely, ugyanis a kötőszövetek veszítenek a rugalmasságukból. Viszont a gyenge hüvelyfal nem csak a szexuális életünkre lehet befolyással. Ugyanis a hüvelyben található erős kötőszövetek segítik megtámasztani a húgyhólyagot. Így ennek következtében nagy mértékben megnőhet a hólyagsérv esélye, illetve a későbbiekben pedig krónikus gyulladások és fertőzések is kialakulhatnak. Viszont minderre a lézeres kezelés gyors és fájdalommentes megoldást kínál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*