Lefolyó takarítás -Kerülje el a dugulást, ne a lefolyó takarítást!

A lefolyó takarítása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a dugulást el tudjuk kerülni. Ha komoly dugulás állt elő, akkor már hiába bánkódunk, vagy a házi módszerek által igyekszünk megszüntetni a dugulást vagy kénytelenek leszünk szerelőt hívni.

A lefolyótakarításról bővebb információk a weblapon érhetők el. A lefolyó eldugulásának általában vannak előjelei, nem egyik pillanatról a másikra történik. Ilyen például, amikor a víz csak akadozva folyik le, vagy furcsa, kotyogó, kuruttyoló hang hallatszik a lefolyóból, miközben leereszti a vizet. Sokan még ekkor sem tesznek semmit, így a lefolyócső eldugulása nyilvánvalóan be fog következni. Ekkor már muszáj elővenni a pumpát és a csőgörényt, amivel szerencsés esetben meg lehet szüntetni a problémát. Ha nem, akkor viszont muszáj szerelőt hívni. Ezzel általában az a baj, hogy a szerelő, csak órák múlva tud kiérkezni a helyszínre és nagy a baj, akkor borsos összegbe kerülhet a dugulás elhárítás. Sajnos az is előfordulhat, hogy a a falat is meg kell bontani, azonban erre általában ritkán kerül sor, csak igazán extrém esetben.

A legokosabb, amit tehet, ha megelőzi a bajt, elkerülve ezzel a makacs dugulást, ami kellemetlen szaggal és a baktériumok elszaporodásával jár. Az üzletekben ma már számos erős vegyszerek sorakoznak, melyekről tudni érdemes, hogy nagy mennyiségben, vagy túlzott használat mellett károsíthatják a lefolyócsövet, így óvatosan kell bánni velük. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a drága vegyszerek helyett választhat olcsóbb megoldást, ami szintén hatásos lehet. Csak át kell emelni a jelenbe a nagyszülők által használt hatásos praktikákhoz. Kiváló praktika a szódabikarbóna és az ecet elegye, amihez citromlevet is lehet adni, így a lefolyó nem csak tiszta lesz, de kellemes illatú is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*