Konyhai problémák, amiket minél hamarabb meg kell oldani

Függetlenül attól, hogy a hűtőszekrény nem hűt, vagy a sütő nem melegíti fel az ételeket, a konyhai eszközök mindenféle problémát okozhatnak. Tudja meg, mi okozza a problémát, és minél hamarabb orvosolja azt, mert a konyha a lakás legfontosabb része.

A főbb eszközök és a kisebb konyhai készülékek átlagos élettartamának ismerete segíthet megelőzni a meglepetéseket. Ha azonban a probléma meghaladja a hibaelhárítási és -javítási képességeit, akkor mindig hívhat egy szakembert, hogy megoldja a készülék javítását. Ha a hűtőszekrény vagy a fagyasztó nem marad hűt, ellenőrizze, hogy az ajtók teljesen bezáródnak-e, és hogy a tömítés szoros-e. Ügyeljen a figyelmeztető lámpákra. Figyelje a szokatlan hőt, csöpögést vagy zajt. A működő hűtő kondenzátor hőt termel, de ennek nem szabad túl soknak lennie. A bűz a hűtőből szintén problémát jelenthet. Ennek oka az élelmiszer, amely a hőmérséklet-szabályozás vagy az elhanyagolás miatt megromlott. Miután kivette a hűtőből a penészes vagy romlott ételeket mossa le a tálcákat és a polcokat mosószerrel, húzza ki az egységet, és tisztítsa meg a párologtatót.

Ha az étel gyorsan ég a sütőben, vagy túl sok időbe telik a főzés, vásároljon sütőhőmérőt a hőmérsékleti beállítások ellenőrzéséhez. A sütőnek általában csak újra kalibrálásra van szüksége, és nem a teljes cserére. Ha a mikrohullámú sütő nem melegíti fel az ételt úgy, ahogy kellene, az lehet a magnetron vagy más hibás mechanizmus. A mágnesek kiéghetnek, ha a mikrohullámú sütő üresen marad. Valószínűleg teljes egészében ki kell cserélnie az alkatrészt vagy az egységet. A csöpögő csap is egy komoly probléma, de ezt is könnyen orvosolni lehet, ha a szivárgó csaptelepet rögzíteni tudja. Ha nem, akkor mindenképpen hívjon szerelőt, aki biztosan megoldja majd a felmerülő problémát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*