Hibák, amiket el kell kerülni kültéri szórakoztatáskor

Ünnepelje meg a kellemes időjárást szabadtéri partival! Mindenki azt szeretné, hogy a kerti bulija akadálymentes legyen, ezért alapvető fontosságú, hogy felkészüljön a tervezés minden szempontjára. Akár medencepartit, udvari grillezést, akár tetőtéri találkozót szervez, kerülje el ezeket a hibákat, hogy a vendégek jól érezzék magukat.

Kihívás lehet tudni, hogy mennyi ételt kell készíteni a vendégek számára. Ezért fontos, hogy kiszámoljuk, hogy hány ember lesz jelen, de ha ez a szám nem mindig pontos, akkor inkább készítsen több ételt. Azért is jó, ha több ételt készítünk, mert előfordulhat, hogy valaki váratlanul megjelenik. Azt sem akarja, hogy a vendégek szomjasak legyen, ezért győződjön meg arról, hogy van-e elég italuk. Ha alkoholos italokat szolgál fel, biztosítson alkoholmentes italokat is. Még akkor is, ha beengedi a váratlan vendégeket, van egyfajta vendég, akit nem látunk szívesen: a bogarakat. A repülő rovarok az ember vendégeinek hangulatát nyomorúságossá tehetik, tehát ne felejtsünk el valamilyen rovarriasztót biztosítani a kültéri partihoz. A környéken rovarriasztó eszközöket helyezhet el, és rovar spray-t is kínálhat azoknak a vendégeknek, akik több bogarat vonzanak.

Az átlagosnál több helyre lesz szüksége az összes vendég leültetéséhez. Ez lehet akár asztali ülőhely, terasz bútor, és akár egy takaró is, ha a talaj száraz. Helyezze el a bútorokat és székeket csoportokba, hogy a vendégek élvezhessék egymás társaságát. Ne aggódjon, ha nem minden egyezik, mert nagy az esélye, hogy a vendégeket ez nem érdekli. Az Ön partiján szocializálódnak, nem pedig ítélkeznek. A szabadtéri parti tervezése során valószínűleg ellenőrizte és megnézte az időjárási jelentést. Még akkor is, ha az előrejelző tiszta égboltot mutat, tudjuk, milyen kiszámíthatatlan az időjárás és hogy bármi megtörténhet. Alapvető fontosságú egy B terv készítése arra az esetre, ha esik vagy a szél mindent elfúj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*