Hasznos tippek kertészkedéshez

A kertészkedés sokkal kifizetődőbb, ha erőfeszítései sikeresek. Ezek a kertészeti tippek segítenek abban, hogy ez megtörténjen. Fontolja meg azt az időt és pénzt, amelyet hajlandó költeni a projektre – nem csak telepítésére, hanem karbantartására is, és ez alapján kezdjen el kertészkedni.

Ha kicsiben kezd, kevesebb a befektetés és nagyobb esély van a sikerre, mert nem fogja megnehezíteni az életét annak fenntartása. Ráadásul mindig bővítheti kertjét az idő múlásával, amikor rájön, hogy mi a praktikus és mire vágyik. A kert mindig növekszik, ami boldoggá teszi majd: ültessen növényeket, amikre szüksége lenne főzéshez, virágokat inspirációhoz, cserjéket és fákat a hosszú távú tereprendezés szépségéhez. A választás az öné. Ezután határozza meg a stílust. Vajon geometriai formákat szeretne a kertjébe, színes házikó-megjelenéssel, vagy buján ültetett árnyékos kertre vágyik inkább?

Jó szórakozás lehet kipróbálni a szokatlan növényeket, de amikor csak elkezdi a kertészkedést, érdemes olyan növényekkel kezdeni az ültetést, amilyeneket már ismer, amilyenekkel már van tapasztalata. Ha növényvásárlást végez, a növény címkéi nagyon hasznosak lehetnek. Megmondhatják önnek, hogy egy növény képes-e megmaradni a környéken, milyen feltételeket részesít előnyben és milyen nagyra nő. Egyes címkéknek még beolvasható kódjai is vannak, és még több információt és kertészeti tippeket adnak az ön kezébe. Mindenképp figyelembe kell venni a körülményeket is. Egyes növények bírják a napfényt, mások az árnyékot kedveli, mindennek nézzen utána még mielőtt ültetne. A napfény mellett figyelembe kell venni a talaj típusát is (nehéz talaj vagy könnyű homok) és a rendelkezésre álló nedvességmennyiséget sem szabad elfelejteni. A talaj minőségén is érdemes javítani ha kertészkedésbe szeretne kezdeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*