Hasznos tippek karantén idejére

Munka és pihenés mind egy fedél alatt? Ez most a valóság sok millió ember számára, akik a szigorú vírussal kapcsolatos szabályok részeként alkalmazkodnak az otthoni munkavégzéshez.

Amint elmosódnak a munka és az otthon közötti fizikai határok, mi történik a munka és a magánélet egyensúlyával? Hogyan lehet elválasztani a kettőt, ha egy laptoppal ül a konyhaasztalnál? Itt elmagyarázzuk, hogyan lehet elérni az egészséges munka és  magánélet egyensúlyát, függetlenül a korlátozási helyzettől. Legyenek tervei és legyen szervezett, és ez sokkal könnyebbé teszi a munkát. Ez különösen akkor fontos, ha családja van, hiszen időt kell szánni a gyerekekre is. Minden héten azzal indítson, hogy megvizsgálja a heti munkabeosztást. Az ütemterv határokat hoz létre a munkanap meghatározásához. Nem kell, hogy szokásos munkaidőt hozzon létre, de ha nem vigyáz, bemerül a mindennapi életbe és kimarad a munkából. Kísérletezzen azzal, ami az Ön és a háztartása számára megfelelő. Ha hajlandó változtatni az életmódjának megfelelően, akkor mindent tegyen meg azért, hogy meglegyen az egyensúly. Ebéd után mindenképp érdemes szünetet tartani, hogy családként töltsenek el időt.

A korlátozási szabályok lehetővé teszik a napi rövid ideig tartó szabadtéri testmozgást, tehát a legtöbbet hozza ki ebből. A nyilvánvaló fizikai egészség előnyein kívül a legújabb tanulmányok azt is megállapították, hogy a testmozgás felemeli a hangulatát, és segít legyőzni a depressziót és a szorongást. Nehéz nem abba a kísértésbe esni, hogy este is még a laptop elé üljön. Régebben egy meghatározott időpontban hazautazott a munkából és leült a laptop elé nézelődni – most viszont szüksége van egy újabb esti rituáléra, ha egész nap a laptop előtt dolgozott, nem szabad még az estét is azzal tölteni. Ha nem látja a szeme előtt a munkahelyi laptopját és telefonját, akkor sokkal valószínűbb, hogy nyugodt estélye lesz. Hat órakor például érdemes mindent elpakolni ami a munkával kapcsolatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*