Furcsa hozzávalók, amiket megtalálhat a piacon

Ön is járt már úgy, hogy nézelődött a piacon és arra volt kíváncsi, mi ez az ismerős kinézetű, de furcsa nevű zöldség, és mit is kellene tennie vele? Nos, általában a piacok tele vannak saláta-, bogyós- és kukoricavariációkkal, és bár a biztonságos és megszokott választás a spenót vagy a padlizsán, miért ne próbálna ki valami egzotikusabbat?

A szupermarketekben kapható földieperrel ellentétben az alpesi eperfajta merész, friss és hosszúkás alakú, inkább egy apró chili paprikára emlékeztet. Hagyományosan vadon termesztik, és ezek az eprek bámulatos ízűek. A legtöbb szakács az alpesi epret vörös borral és oregánóval főzi meg és úgy kezeli a keveréket, mint egy marinara szósz, párosítva azt a libamájjal, hogy fényes, gazdag ételt készítsen, amely ínycsiklandozó minden szezonban. A következő a véres hentes nevű kukorica. A legtöbb ember nem is veszi észre, hogy hányféle kukoricafajtát lehet kapni. A legtöbb séf szeret a véres hentes kukoricával dolgozni, aminek sötétvörös magvai vannak. Nemcsak más íze miatt, hanem a szín kontrasztja miatt az emberek másképp gondolkodnak a kukoricáról. Nem olyan édes, mint a hagyományos kukorica, de sokkal több ásványi anyaggal és keményítővel rendelkezik.

A gyömbér egyike azoknak a növényeknek, amelyeket sok ember azonnal felismer, de nem igazán veszi észre, főleg amikor friss és nyers állapotban van. Keressen olyan bézs gyökereket, amelyek kemények és kissé nehezek, szürke vagy sötétbarna foltok nélkül. Ezután húzza le a durva bőrt és kockázza fel a gyömbér húsát, hogy hozzáadhassa a különböző pácokhoz, de koktélba is keverheti, vagy citromba és cukorba áztathatja, hogy finom limonádét készítsen. Ne feledje, hogy a megjelenés ellenére a friss gyömbér nem tart sokkal tovább, mint három hét, ezért érdemes vele vigyázni és nem érdemes megvárni a három hetet sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*