Érzékeny adatok és azok védelme

Személyes adatainkat mindenhol otthagyjuk, miközben böngészünk. De egy telefonszám plédául, ami megjelenik közösségi oldalán, kellemetlen hívásokat okozhat, akár az éjszaka közepén is. Az alábbiakban megismerheti az érzékeny adatok védelmét.

Az érzékeny adatok fontos információk, amelyekhez senki sem férhet hozzá engedély nélkül. Széles körű kifejezés, amely magában foglalja az egyének vallási hiedelmeit, politikai véleményeit, genetikai vagy egészségügyi adatait, faji vagy etnikai származását, biometrikus adatait stb., de ez rossz kezekbe kerülhet. A bűnözők különböző okokból használhatják a személyes adatokat, ideértve az áldozatok zaklatását. Például ellophatnak önről egy privát képet, és azzal fenyegethetik, hogy közzéteszik. Lehet, hogy manipulálják a fényképet is, ezzel rontva a hírnevét. A kiberbűnözők akár személyes információkat is használhatnak valaki követésére vagy fizikai megtámadására, míg mások pusztán pragmatikus okokból használhatják fel, például pénzlopásért, online személyazonosság ellopásáért vagy spam küldése céljából.

Használjon erős jelszavakat. A NordPass eszközzel összetett jelszavakat állíthat elő és tárolhatja is azokat. Titkosítsa a fájljait. A NordLocker használatával a fájlokat legfelső szintű titkosítással tudja védeni. Még ha valaki meg is szerezné a fájljait, akkor sem tudnak hozzájuk férni. Ne kattintson a gyanús linkekre vagy hirdetésekre, és kerülje el a gyanús üzeneteket, vagy a kétes webhelyeket. Ezenkívül ne adja ki személyes adatait olyan személyeknek, akiket nem ismer. Tegye közösségi média oldalait csak az ismerősei és megbízható emberek számára láthatóvá. Ne ossza meg az interneten személyes adatait. Tartsa rejtve a nyilvánosság előtt az olyan részleteket, mint a telefonszám vagy otthoni cím.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*