A kollagén tényleg olyan jó vagy ez is csak egy félrevezetés?

Sajnos az emberek egyre jobban vesztik el a hitüket a különféle csodákat ígérő dolgokkal kapcsolatban, ugyanis egyre több olyan termékkel találkozhatunk, melyek csak ígérgetnek ám eredményt nem hoznak.

Mi most a szuper kollagénnek jártunk utána, hogy valójában olyan jó-e, mint azt sokan állítják. Egyre több olyan terméket találhatunk a boltok polcain melyeken az van feltüntetve, hogy kollagént tartalmazz. Ugyanis számos olyan dolgot ígér, melyek jótékonyan hathatnak az egészségre, illetve a szépségünkre. Ám tényleg ennyire hatékony? A kollagén az egyik legfontosabb strukturális fehérje, melynek tulajdonképpen az a szerepe, hogy egyben tartsa a testünket. Rugalmasságot add a bőrnek, a hajnak, az ínszalagoknak, ínaknak, illetve szilárdságot biztosít a csontoknak és a porcoknak. A kollagén pótlás koránt sem olyan egyszerű, mint azt elképzeljük, ugyanis az elfogyasztott kollagén nem egyenest a véráramba kerül. Ám ettől függetlenül nagy szükségünk van rá, hogy fokozzuk a szervezetünk természetes regeneráló képességét, illetve a szövetek helyreállítási folyamatát.

Most sok hölgynek örömet csalunk az arcára, ugyanis azt kell, hogy mondjuk, hogy nem csak ámítás, de a kollagén ténylegesen csökkenti a cellulitisz állapotát. Vagyis a kutatások alátámasztották, hogy huzamosabb rendszeres szedés mellett jelentős javulást érhetünk el. Ezen felül azt is kijelenthetjük, hogy a kollagén segíti megőrizni az izomtömeg egészségét is, mindaddig amig helyes táplálkozással van összefüggésben. Nagyon sok szépség ápolási terméken találkozhatunk olyan összetevővel, hogy kollagént tartalmazz. Amely ugyan csak nagyon jó, hiszen számos kutatás is alátámasztotta, hogy javítja a bőr rugalmasságát, annak nedvességtartalmát, illetve a ráncokra is csökkentő hatással lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*