A gázszivárgás veszélyei

A gáz hatékonyabb, mint a villamos energia, ezenkívül természetes is, így sok ember inkább a gázkészülékeket preferálja az elektromos készülékek helyett. Az ilyen készülékek egyik nagy hibája, hogy meghibásodás esetén gázt eresztenek ki, ez pedig komoly veszélyekkel járhat a lakókra nézve.

A gázszivárgásról itt többet megtudhat. A gázszivárgás jellemzője, hogy általában észrevehetetlen és lassú. Akár földgázmérgezéshez is vezethet idővel, ami komoly egészségkárosító hatással lehet emberre háziállatokra, de akár a növényekben is kárt tehet. A földgázmérgezés tünetei közt említhetjük a gyomor-bélrendszeri problémákat, a fáradtságot, a migrént, a kellemetlen közérzet, valamint az allergiás reakciók. A hirtelen, nagy volumenű gázszivárgásnak gyakran kellemetlen, romlott tojáshoz hasonlító szaga van. Ha viszont a szivárgás lassú folyamatú, akkor ez a szag nem tapasztalható. Ha a romlott tojáshoz hasonlatos szag elmúlik, akkor sokan megkönnyebbülnek, hogy a probléma megoldódott, holott ez legtöbbször egyáltalán nem így van. A gázszivárgás másik figyelmeztető jele lehet a sziszegő hang, ami általában magából a készülékből vagy sérült vezetékből származhat.

Ha a gázszivárgás szót említjük sokan hajlamosak a tűzvészre asszociálni. Nem csoda, hisz, ha a gáz kellőképp összegyűlik a lakásban, akkor egy apró szikra, például a sütő begyújtása vagy egy gyertya meggyújtása is vezethet tűzhöz, sőt akár robbanáshoz is. A gázszivárgás mielőbbi megszűntetése nagyon fontos. Ha gázszivárgást tapasztal otthonában semmiképp ne próbálja meg sajátkezűleg megoldani a problémát, hanem hívjon szakembert. Bővebb információkért és informatív cikkekért, valamint elérhetőségért látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*