A hűtő egy modern csodának számít és ma már elég nehéz lenne elképzelni az életünket nélküle. Ott tároljuk élelmiszereink 70%-át, onnan táplálkozunk nap mint nap. Ezért is fontos, hogy fokozottan figyeljünk higiénikusságára, melynek betartása természetesen ott kezdődik, hogy rendet tartunk benne, rendszeresen pucoljuk.
Ebben a rohanó világban viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni az ilyen fontos dolgokról, ezért célszerű, ha megtervezzük, hogy mikor végezzük el az ilyen kevésbé kellemes munkákat. Legjobb, ha eldöntjük, hogy a hét melyik napján takarítjuk ki, rakunk rendet benne és dobjuk ki a fölösleges, félig megromlott ételmaradékokat. Az is célszerű továbbá, ha beszerzünk egy különálló hőmérőt, mert a hűtőkben gyárilag elhelyezettek sajnos nem mindig funkcionálnak tökéletesen. Fontos, hogy ételeinket a megfelelő hőmérsékleten tároljuk, mert nagyon könnyen megromolhatnak, vagy esetleg kiolvadhatnak, és újra lefagyhatnak, úgy, hogy mi észre sem vesszük.
A hőmérséklet helyes megőrzése azonban nemcsak az étel, hanem a készülék szempontjából is nagyon fontos lehet. Ugyanis ha túlságosan felfagy, az károsíthatja, vagy teljesen el is ronthatja, ha viszont túlságosan meleg van benne, az elősegíti az ételből származó baktériumok elszaporodását és egy élet leforgása sem lesz elegendő, hogy megszabaduljunk tőlük. A modern hűtőkön ott van egy úgynevezett „crisper drawer” húzóka, ami abban segít bennünket, hogy megfelelően állíthassuk be a hőt a különféle típusú ételeknek, attól függően, hogy melyik mit igényel. Ha ezt használjuk, akkor garantáltan megőrizhetjük mind ételeink, mint berendezéseink tartósságát. Fontos, hogy odafigyeljünk ezekre a dolgokra, mert itt nem csak kényelmünkről, de egészségünkről is szó van.