A világon nagyon sok helyen fogyasztanak müzlit reggelire, tejjel, joghurttal vagy éppen gyümölcslével. Pont ezért a száraz müzli keverék a legtöbb üzlet polcain megtalálható, különféle kiszerelésekben és ízekben. De olyanokkal is találkozhatunk, akik házilag készítik el a kedvenc keveréküket.
A müzlivel jó kezdeni a napot, hiszen magas rosttartalommal rendelkezik, ezért igen tápláló és sokáig eltelít. Arról nem is beszélve, hogy az egyik legegyszerűbben elkészíthető reggelinek számít. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni, akkor nincs másra szükségünk, mint aszalt gyümölcsökre, olajos magvakra, illetve zabpehelyre és már is kész az ízletes és egészséges reggeli. Fogyaszthatjuk tejjel, joghurttal, de akár gyümölcslével, melyekből a legjobb, ha a frissen facsartat választjuk. Egy jó müzliben minden megtalálható, amihez a nap indításához szükség van, mint pl. fehérje, rost, vitamin és energia. Ám sok olyan előre csomagolt müzlivel is találkozhatunk, amely nem mindig így fest és erre különösen oda kell figyelni. Sokan nem tudják, de a müzli épp úgy Svájcból származik, mint a legfinomabb csokoládék. Ez mellett, még az is sokak számára új lehet, hogy a müzlit sokan nem csak reggelire, hanem vacsorára is fogyasztják.
A müzli elnevezés a német mus szóból ered, amely leginkább a német Apfelmusra vezethető vissza. Amely nem más, mint a jól ismert almapüré. Ma már ezt a kásaszerű ételt, érdekes módon nem is reggel, hanem sokkal inkább esete fogyasszák, mint egy könnyű vacsora. Ez a müzliként ismert fogás tulajdonképpen egy zabpehelyből és almából, esetenként diófélékből, citromból és sűrített tejből áll. Mára ez svájci müzli féleség már az egész világot meghódította. Ez a bizonyos müzli svájci éttermekben gyakran fellehető a desszertek között.