Ha visszaemlékszünk arra, hogy van még a hűtőben maradék pizza, lasagne vagy grillcsirke, ez lehet a napunk legboldogabb pillanata. Viszont nem minden étel áll el ugyanaddig, ezért mielőtt azt tervezgetné, hogy a szerda vacsora esetleg megmaradhat pénteki ebédként, nézzen utána, hogy mely étel mennyi ideig áll el a hűtőben. Cikkünkben most összegyűjtöttük a legfontosabbakat.
Az első étel a pizza. Ha a húsos vagy sajtos ételeket 2 óra múlva nem teszi a hűtőbe, akkor azok ételmérgezést okoznak, ezért még 2 órán belül tegye a pizzát a hűtőbe, és az eláll majd akár 4 napig is, 3 nap a javasolt szavatossági ideje, azután a baktériumok lekezdhetik megtámadni és ez is ételmérgezést okozhat. A következő étel a csirke. A csirke szavatossági ideje hűtőszekrénytől függően változó. Ha az ön hűtője rendkívül hideg, és ha a csirke megfelelően le van zárva, akkor több mint 4 napig is elállhat. Ha ön nem biztos abban, hogy a csirke biztonságosan fogyasztható, akkor keressen erre utaló jeleket vagy savanyú szagot, esetleg enyhén nyálkás textúrát. Ha ezeknek bármelyikét megtalálja, akkor azonnal dobja ki a csirkét anélkül, hogy megkóstolná azt.
A főtt lasagnát akár 5 napig is a hűtőben tarthatja, ha az egy jól záródó edényben van, ami távol tartja az ételtől a felesleges nedvességet és egyéb szennyeződéseket. A legkönnyebben úgy ellenőrizheti, hogy jó-e még a lasagna, ha száraz tésztákat keres, vagy savanyú szagot amely a paradicsomszószból áradhat. Végül pedig nézzük a töltelékeket és a mártásokat. Ami a töltelékeket illeti, azokat nem érdemes használni 2 nap után, és ez a 2 napos szabály vonatkozik a mártásokra is, amelyet újra kell forralni mielőtt használná, hogy ezzel megölje a baktériumokat. Legyen óvatos tehát ezekkel az ételekkel, hiszen ha romlott pizzát, lasagnét vagy más ételt fogyaszt, az komoly ételmérgezéshez is vezethet.