Túl könnyű elfelejteni az élelmiszereket mindaddig, amíg el nem kezdenek bűzölögni a konyhában, de itt van a jó hír: a megfelelő tárolás olyan tudomány, ami bárki számára elsajátítható.
A megfelelő élelmiszer-tárolás nemcsak megakadályozza a pazarlást (és a frusztrációt), hanem csökkenti a vásárlások gyakoriságát, tehát spórolhat, és minimalizálja a romlott ételek által kialakuló betegségek kockázatát. Tárolja a tejtermékeket a hűtőszekrény hátulján. Ezeket a termékeket gyakran a hűtőajtóban tároljuk, és bár ez a hely megfelelő lehet a gabonapehelynek, de a hőmérséklet miatt gyorsabban megromolhatnak a tejtermékek. A szakértők szerint alapvető fontosságú, hogy tejtermékeit a hűtőszekrény hátulján tartsa, ott, ahol a hűtő a leghidegebb. Tegye a húst az alsó polcra. Semmi sem teszi tönkre jobban a brokkolit az, ha elázik a sertéslében. „A húsnak az alsó polcon kell lennie, hogy a hús levei ne csepegjenek más élelmiszerekre” – mondják a szakértők. Ha nincs elegendő alsó polc, tegye a húst egy tálcára, hogy minden folyadék a tálcára kerüljön, ne pedig más élelmiszerekre. Azt is javasolják, hogy a felvágottakat tartsuk külön a többi nyers hústól, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést.
Bánjon úgy a gyógynövényekkel, mint a virágokkal. A friss gyógynövények, spárga és zöld hagyma egyaránt egy pohár friss vízben tárolható. Csak vágja le a szárakat, fedje be őket egy kis műanyag csomagolással, és helyezze a hűtőszekrénybe így, poharastól. Nem minden gyümölcsnek és zöldségnek kell a hűtőszekrényben lennie. Az avokádó, a citrusfélék, a banán, a nektarin, a körte, az őszibarack, a hagyma, a paradicsom és a burgonya mindegyike szobahőmérsékleten vagy hűvös kamrában is tárolható. Ne hagyja viszont egy környezetben a hagymát és a burgonyát. Mivel az etilén-gáz bizonyos típusú termékektől felszabadul, gyorsabban megromlanak egymáshoz közel.