Itt az ideje udvariasnak lenni és megtanulni, hogy hogyan kell használni úgy az irodai mikrohullámú sütőt, hogy az a többi ott dolgozó ember életét ne keserítse meg, hiszen ha egy étel felrobban a mikróban, az kellemetlen szagokat hagy maga után, ami pedig nehéz lehet az iroda összes dolgozójának. A felmelegített ételek soha nem olyan finomak, mint a frissen készültek, viszont mindenki elvárja, hogy a felmelegítés során ne ragadjon az ételre más, kellemetlen szag.
Az első és legfontosabb szabály a megosztott mikrohullámú sütő használatakor, hogy nem szabad tovább használni, mint 3 perc. Ha az étel elkészítése több mint 3 percet vesz igénybe, akkor azt az ételt inkább vacsorára érdemes elkészíteni. Először is, minél tovább tart egy ételt a mikróban, annál nagyobb az esélye annak, hogy az felrobban, másodszor pedig valószínűleg sorban állnak az emberek ön mögött, tehát ne legyen udvariatlan. Ha paradicsomszószt vagy paradicsomlevest szeretne felmelegíteni, akkor mindenképp fedje le az edényt, mert az ilyen típusú ételek foltot hagynak maguk után és spriccolnak a mikrón belül, a gép belseje pedig egy absztrakt műalkotásnak fog tűnni a paradicsomszósz pöttyök és csíkok miatt.
Ha semmiképp sem szeretné lefedni az ételt, akkor a felmelegítés után fogjon egy papírtörlőt, és még frissen törölje le az étel után keletkezett foltokat. Az oylan ételek felmelegítését is érdemes elkerülni, mint például a hal, hiszen a hal elkezd szagosodni 30 másodpercnyi melegítés után. Ha valakinek pont a mikrohullámú sütő mellett van az asztala, és ön halat melegít, akkor az ön munkatársának több légfrissítőre is szüksége lesz ahhoz, hogy túl tudja majd élni a nap további részét. A hal viszont nem az egyetlen olyan étel, aminek szaga van, ilyen még a karfiol, a kelbimbó és a brokkoli is tehát ezeket érdemes elkerülni.