Szilárd anyagok a lefolyóban – Mit tehetünk ellenük?

A lefolyóba kerülő szilárd anyagok idővel komoly problémát okozhatnak, hisz a dugulás szinte elkerülhetetlen. Mit lehet tenni ellenük? Lentebb erre keressük a választ!

A lefolyóba kerülő ételmaradékokról többet olvashat ide kattintva. A lefolyóba kerülő ételmaradék valóságos időzített bomba, hisz bármikor eldugíthatja a lefolyót. Bármikor is következik be a dugulás, az sosem történhet jókor. Egy kotyogó lefolyó sosem jelenthet jót. Bizonyos elakadásokról mi magunk tehetünk, viszont városi vezetékeknél olyannal is számolnunk kell, melynek kialakulásáról nem kifejezetten a mi hibánk. Vagyis a házon belül érdemes arra oda figyelni, hogy a konyhai lefolyó esetén az ételmaradékokat, a fürdőszobában esetében pedig az oda nem illő higiéniai eszközöket, törlőkendőket és más egyéb tárgyakat tartsuk távol a lefolyótól. Ugyanis ezek csak nagyon hosszú idő alatt, vagy egyáltalán nem tudnak feloldódni.

Viszont, ha nem belső fennakadásról van szó akkor mi lehet a probléma forrása? Sokszor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor az udvari vezetékeknél jelentkeznek a különféle problémák. Ennek hátterében a legtöbb esetben a fa gyökerek, vagy a különféle kis kavicsok állhatnak, amik a csatorna beomlásának következményeként kerülhetnek oda. Pontosan ezért szoktuk azt javasolni, hogy a csatorna környékére egyáltalán ne ültessünk fákat, valamint bokrokat, mivel a gyökérzet könnyedén kárt tehet a vezetékekben. Továbbá érdemes olyan kialakítást végezni, hogy ha esetleg probléma állna elő, akkor magas nyomású vízzel könnyedén hozzá tudjunk férni az elakadáshoz. A külső fennakadások során ugyanis nem egyszerű elhárítani a problémát. Tehát mielőtt telefont ragadnánk és szerelőt hívnánk érdemes előbb házi módszerekkel tenni egy próbát a dugulás ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*