Milyen gyűrűt illik eljegyzésre választani?

Olyan számára, aki ilyent még nem csinált bizonyára igazán ijesztő lehet egy ékszerész üzletben való válogatás a gyűrűk kínálta rengetegben. Mi most ahhoz, adunk pár tippet, hogy melyek lehetnek a legjobb választások.

A hagyományok szerint az eljegyzési gyűrűk azok a bizonyos szoliet gyűrűk, amely egy gyűrű csoport gyűjtőnevét jelenti. Ezek azok a bizonyos egy köves, gyémánttal díszített gyűrűt. Régebben ez a név alatt csakis a keretbe foglalt gyémántkővel díszített gyűrűket értették ide, ám manapság már olyan modelleket is megfigyelhetünk, ahol több kisebb kő is megtalálható a gyűrűn. A nyugati szokásokat átvéve a hazánkban is manapság egyre jobban elterjed a szokás, miszerint a jegyűrűt a vőlegény maga vásárolja meg a menyasszony jelenléte és tudomása nélkül. Viszont a lánykérést követő jegyben járás időszakához, már közösen választja ki az ifjúpár a karikagyűrűket. Amely tulajdonképpen egy magyar hagyomány, hogy ezeket a gyűrűket már nem a vőlegény választja ki egyedül. Viszont a közösen kiválasztott gyűrűket a vőlegény finanszírozza.

A mai divatnak köszönhetően rengeteg fajta karikagyűrű közül válogathatnak a fiatalok. Melyek eltérhetnek színben, mintázatban és formában is. Ám még mind a mai napig nagyon sokan megmaradnak a hagyományos sárga arany gyűrűknél, melyek csak minimális díszítéssel rendelkeznek. Az elmúlt évek egyik sikerterméke a rose gold színezésű karikagyűrűk. A karikagyűrűk a legtöbb esetben a férfi részéről sima, minimálisan díszített, amely kimerül az anyag mintázatában. Viszont a női karikagyűrűk szintén lehetnek simák, ám itt már megfigyelhetünk különféle kövekkel díszített modelleket is. A karikagyűrűk egyik legfőbb szabálya, hogy teljes kört formáljanak, hiszen a kör az örökkévalóságot jelképezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*