Homlokzattisztítás kíméletesen, viszont hatékonyan!

Az elszennyeződött, vagy tönkretett kő- és téglafelületek tisztítására, a régi festékrétegek eltávolítására és hasonló tisztítási folyamatokra tökéletesen alkalmas a hatékonyan tisztító német Torbo berendezés. Ez eszközről tudni kell, hogy egy speciális technológiával működő készülékről van szó, mely kíméletesen, alacsony nyomáson lő víz és kőzetpor keveréket a felületre, így többek között műemlékek lemosására is ideális megoldást kínál.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Torbo berendezés főbb alkalmazási lehetőségei között adott a graffitieltávolítás, ami igen sok bosszúságot okozott eddig, a régi festékrétegek eltávolítása, a klasszikus homlokzattisztítás, a fémfelületek tisztítása, a régi, illetve elöregedett téglaburkolatok felújítása, a kőlábazat mosása, a síremlékek tisztítása, az útjelzések eltávolítása aszfaltról, betonról, valamint a hajók külsejére rakódott szennyeződések hatékony eltávolítása a felület sértése nélkül.

A Torbo berendezés működési elve igazán egyszerű, hiszen a készülékből kiáramló keverékben minden kőzetpor szemcse köré kis vízburok képződik, amit a felületi feszültség rögzít, növelve a szemcse tömegét és annak az ütőerejét. Ezáltal a lövedék tökéletesen illeszkedik a légáramba, tovább növelve így annak sebességét. A vízburok által pedig a keverék nem koptatja sem a cső falát, sem pedig a szórófej belsejét.

A szemcse ezek után nekiütközik és beágyazódik a felületbe, a vízburok viszont még tovább mozog, majd második kalapácsként nekiütközik a felületnek és megakadályozza, hogy a szemcse elpattanjon onnan. A vízköpeny végül lökésszerűen megforgatja a szemcsét, így választva le a szennyezőelemeket az adott felületről. Az egyszerű és nagyszerű radírozó mozgás eredményezi tehát a kitűnő tisztítóképességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*