Hogyan lesz a fapados nyaralás a végén mégis drága?

Bizonyára az Ön számára is ismerősek azok a nyaralások, melyek pár ezer forintért kerülnek hirdetésre. A rutinosabbak már nem is foglalkoznak ezekkel, ám sajnos mind a mai napig vannak, olyanok, akik bedőlnek ezeknek az ajánlatoknak.

Ugyanis általában ezek a nyaralások nagyon sok rejtett költséget vonnak magukkal és a végén már cseppet sem olyan olcsók, mint az elsőre gondoltuk. Hiszen nem meglepő az a tény, miszerint egy nyaraláson sokkal többet költünk, mint amit elterveztünk. Ezeket a többletek pedig nem kifejezetten a plusz nyalánkságok jelentik, vagy különleges szórakozási lehetőségek, hanem azok a többet költségek, melyekkel indulás előtt nem számoltunk. Ilyen lehet pl. a poggyász. Ugyanis igen sokszor találkozhatunk magnapság olyan olcsó repülőjegyekkel, melyek ára nem tartalmazza a poggyászt. A legtöbb légitársaságnál a jegy a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza. Viszont, ha már nagyobb a csomagunk, akkor az úttól függően változhat a csomag ára. Plusz költséget jelenthet még a repülőtérről való eljutás a városba. Ugyanis attól függően, hogy mivel szeretnénk utazni, nagyon nagy különbségek lehetnek az árakban. A szállással kapcsolatban is szoktak fellépni különféle plusz költségek, melyekről gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Ilyen lehet az idegenforgalmi adó, amely a lefoglalt árban nem mindig van belekalkulálva. Továbbá meg kell még említeni a helyi közlekedést is. Az utazás során mindenki számol az utazás költségével, ám arra már nem sokan, hogy a nyaralás alatt is sokszor szükségünk lehet különféle járművek igénybevételére, hogy eljussunk különböző helyekre. Ezek pedig olyan költségek, melyek sokszor többek kerülnek, mint maga az oda út. Ezen felül pedig ne feledkezzünk el a mindennapi kávéról, fagyiról, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*