Fékdob, fékbetét és féktárcsa alkatrészek!

A fékdob olyan fék, amely súrlódást okoz. Weboldalunkon széles kínálatban találja majd meg ezt az alkatrészt, emellett pedig fékbetétet és féktárcsát is.

Fékdob, fékbetét, féktárcsa kapható igen kedvező áron nálunk ezért nézzen be bátran hozzánk ha önnek is fékalkatrészekre lenne szüksége. Ahol a dob szorítva van, hasonló a hagyományos tárcsafékhez, néha csípő fékdobnak is nevezik, bár az ilyen fékek viszonylag ritkák. A kapcsolódó sávos fék egy rugalmas szalagot vagy “sávos” csomagolást használ a dob külső részén. A fékbetétek a fékrendszerek fogyófelületei, mint pl. a fékdob és a szállítóeszközökben használt tárcsafék. Amikor a bélés elhasználódott, a hátlap vagy a szegecsek a fékezés során érintkeznek a rotorokkal vagy dobokkal, gyakran károsodást okozva, ami megköveteli a megmunkálást vagy a dobok és a rotorok cseréjét.

Ha túlsúlyt túl sokáig figyelmen kívül hagyják, a tipikus eredmény a dob vagy a rotor károsodása (általában egy kellemetlen csiszoló hang vagy érzés). A tárcsafék olyan fék, amely féknyergeket használ a párnák szorítására a lemez vagy a “rotor” ellen, hogy súrlódást hozzon létre. Ez a művelet lassítja a tengely, például a jármű tengelyének forgását, hogy csökkentsék a forgási sebességet, vagy tartsák helyben. A mozgás energiája hulladékhővé alakul át, amelyet diszpergálni kell. A hidraulikusan működtetett tárcsafékek a gépjárművek leggyakrabban használt fékei, de a lemezfék alapelvei szinte minden forgó tengelyre alkalmazhatók. Amennyiben még több részletet és bővebb leírást olvasna ezekről az alkatrészekről itt  helye nálunk, hiszen mindent megtudhat, ráadásul megtalálhatja elérhetőségeinket is, így felteheti nekünk kérdéseit is, ha vannak. Válasszon minket és garantáltan magas minőségű fék alkatrészeket vásárolhat majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*