A különbség az amerikai és az angol konyha között

Noha az Amerikai Egyesült Államok régen Nagy-Britannia részét képezte az az Atlanti-óceán másik oldalán, és a két föld közös nyelve megegyezik, a kettő között meglehetősen nagy a kulturális különbség – például ételeikben is különböznek.

Az amerikaiak imádják a kávét, de az Egyesült Királyságban valószínűbb, hogy a teát választják a kávé helyett, és a tea köré Angliában külön délutáni tevékenységet szerveznek. Az amerikaiak viszont nem kezdik el a reggelüket a szokásos feketekávé nélkül. Mivel egyes briteknek nem kell aggódniuk a kedvenc kocsmáikon kívüli alkoholfogyasztási törvények miatt, ők aggodalom nélkül kényelmesen élvezhetik a kedvenc alkoholos italukat a napfényben. Az Egyesült Államokban az emberek ezeket a privilégiumokat csak néhány helyen élvezhetik – Las Vegasban, New Orleansban és Key Westben például, máshol tilos az alkoholfogyasztás nyilvános területen.

Ellentétben a szokásos olcsó, vékony pizzával New York-ban vagy Washington DC-ben, az angolok több kebab stílusú ételt fogyasztanak gyorsételként. Az angoloknál bőséges a reggeli, az ő reggelijükben van sült tojás, kolbász, szalonna, paradicsom, gombák, pirítós, és igen, sült bab is. Néhány hagyományos étel, amelyet az Egyesült Királyságban ehet, magában foglalja a következőket: Yorkshire puding; Shepherd’s Pie, amely szó szerint csak hús és burgonya; és egyéb tészta- és húsos válogatott ételeket. Ha azt hiszi csak Angliában létezik a „fish and chips”, akkor téved, hiszen Amerikában is kérhet sültkrumplit, és ha a hagyományos sültkrumplit szeretné, akkor kérjen „chips”-et, ha pedig az amerikai specialitást, akkor kérjen „crisp”-et. A két országban a gyorséttermi ételek is teljesen mások, ami azt jelenti, hogy az amerikai Big Mac a McDonald’s gyorséttermekben nem olyan ízű, mint Angliában.

Vélemény, hozzászólás?