Zöldtetős házak – Trend szerte a világon

A zöldtetős házak rendkívül praktikusak és számtalan előnnyel rendelkeznek. Ugyanakkor a tény mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a zöldtetős házak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így egyre több ház teteje borul zöldbe.

Zöldtetős házak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Egyre többen döntenek úgy, hogy a kihasználatlan, csúf lapostetőt kihasználják és funkciót rendelnek hozzá. Vannak, akik egyszerűen csak zöldfelületet szeretnének látni a tetőn, míg mások haszonkertet készítésében gondolkoznak. Mindkét megoldás kivitelezhető, mindössze egy megbízható szakemberre lesz szükség. A tetőkert több lehetőséget rejt, mint azt az ember elsőre gondolná. A tetőkert lehetőséget ad kerti partik, céges rendezvények, sőt esküvők megrendezésére is. A tetőkertben megtermelt zöldségek és növények azt az érzetet adják, hogy az ember a természet közelében van. Éppen ezért a tetőkert szerte a világon rendkívül népszerű. A nagy kiterjedésű tető üresen hagyása rendkívül nagy hiba volna, hiszen számtalan remek lehetőség áll rendelkezésre.

Hongkong az a város, mely kis túlzással a zöldtetős házak Mekkájának nevezhető, hiszen itt az az érzése az embernek, hogy gyakorlatilag mindent beépítettek. A hazai lakóközösségek általában megrettennek egy ekkora projekttől, amit általában nem is tudnak elképzelni. Pedig az előnyök egyértelműek. Érdemes belevágni és Magyarország első olyan lakóközösségeinek körébe tartozni, akik büszkén kijelenthetik, hogy zöldtetővel rendelkező házban élnek. Bővebb információkért és elérhetőségért, azt javasoljuk, látogasson el a zoldtetoepites.hu weboldalra, ahol inspiráló képeket is talál a zöldtetőkről, valamint érdekes cikkeket és tartalmakat a témában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*